2018 m. rugpjūčio 20 d., pirmadienis

Airiškas alus (Irish Beer): O'Hara's Irish Pale Ale



Du vaikinai toliau tęsia ilgus retesnio alaus degustavimo vakarus ir kol degina tvankus rugpjūčio oras, galima vakarais pasilepinti smarkiai atšaldytu alumi. Šįkart degustuojame airišką alų. Kaip visada kiekvienas iš mūsų išsako savo pojūčius ir skiria balus. Štai kaip vertiname šįkart šį alų.

Šviesus alus: O‘Hara‘s Irish Pale Ale
Stiprumas: 5,2 proc.
Kilmės šalis: Airija

N: „Jau išgėrus pirmą gurkšnį, pradedu galvoti, kad jis pažįstamas... Toks keistas... Labai panašus į mūsų „Švyturio Baltas“, tik su petražolių skoniu. Manau, daug kam patiktų, bet tai ne man.“

Įvertinimas: ●●○○○○○○○○

M: „Absoliučiai mano kolega nepataikė – nė iš tolo neprimena mūsų Švyturio Balto! Prieštarauju visomis keturiomis! Graži etiketė, mažas „nelietuviškas“ tūris, apie kurį Veryga, Žemaitaitis ir kiti užsislaptinę buvę pijokai tik ir svajoja. Alus IPA stiliaus ir galiu pasakyti, kad lietuviškas IPA, kurį leidžia Volfas Engelman niekuo nenusileidžia, galgi net skanesnis už airių. Alus labai kartus dėl sodrių apynių, turi menamą petražolių poskonį. Manau, patiks kartaus ir šviesaus alaus mėgėjams. Tik kaina šio alaus, kai turime lietuvišką alternatyvą, kiek per didelė. Alus man iš esmės patinka“.

Įvertinimas: ●●●●●●●○○○

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą