Vienos
labiausiai populiariausių salotų tikriausiai yra Cezario salotos, kurių rasite beveik
kiekvienoje užeigoje, kuri nors kiek siūlo salotų asortimento. Nutarėme ir mes
paeksperimentuoti ir pasigaminti traškių, šviežių Cezario salotų namuose. Ir
mums pavyko! Dalijamės fotografija ir savo kiek pakeistu receptu.
Ingredientai salotoms:
1 vištienos filė
2 šaukšteliai vištienos prieskonių.
1 romaninių salotų gūžė
1-2 skiltelės česnako
1 prancūziško (arba šiaip kietesnio) batono
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
50 g. tarkuoto sūrio „Džiugas“
Ingredientai padažui:
1 kiaušinio trynio
3 ančiuvių filė
Pusė citrinos
1 skiltelę česnako
1 šaukšto Dižono garstyčių
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Mūsų
siūlomas receptas susideda iš šešių žingsnių. Primenu, kad ingredientų kiekis
yra maždaug dviem porcijoms.
1 etapas. Vištienos
filė pamarinuokite vištienai skirtais prieskoniais. Kuo ilgiau marinuosite,
tuo, savaime aišku, bus geriau.
2 etapas.
Batoną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Česnaką įspauskite į aliejų
(galite šiek tiek įberti, jeigu jums patinka, čiobrelių ar baziliko) ir išmaišę
supilkite ant batono kubelių. Išmaišykite. Suberkite ant kepimo popieriaus
skardoje ir pašaukite į +200C įkaitintą orkaitę penkioms minutėms, kad
pasidarytų traškūs.
3 etapas.
Vištieną kepkite keptuvėje iš abiejų pusių. Mes naudojome tam skirtą iš abiejų
pusių naminį grilių. Neperkepkite, nes mėsa pasidarys sausa. Iškepus palaukite
kol pravės ir supjaustykite juostelėmis.
4 etapas. Padažo
gaminimas. Kiaušinių trynį išplakite su alyvuogių aliejumi, likusius padažo produktus
sudėkite į smulkintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės. Atsargiau su
citrinos sultimis, jeigu nemėgstate rūgščiai, tada jos kuo mažiau.
5 etapas. Į
dubenį suplėšykite salotas, sudėkite pjaustytą vištieną, suberkite skrebučius,
apšlakstykite padažu ir užtarkuokite „Džiugo“ sūriu.
6 etapas.
Valgykite!
Skalsos!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą