Ką valgo vegetarai ir
veganai? Ogi tas pačias daržoves, kaip ir visas likęs pasaulis! Šiandien
siūlome lengvą veganišką (kuriame jokio gyvulinės kilmės produkto!) patiekalą –
keptos orkaitėje cukinijos su česnakais.
Ingredientai:
2
cukinijos
3-4
skiltelės česnako
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Petražolių
Mairūno
Rozmarino
Cukinijas išsirinkite kuo
jaunesnes, kad nebūtų kietos ir peraugusios. Jas nuplaukite, perpjaukite
išilgai ir įtrinkite druska bei pipirais. Į atskirą indelį įpilkite aliejaus,
įspauskite česnako, suberkite žoleles, jei reikia, dar druskos ir pipirų. Išmaišę
masę paskirstykite ant cukinijų (arba galite cukinijas sudėti į katilą ir
supilti masę ir ranka tiesiog išmaišyti). Vėliau ant skardos, nuklotos folija,
sudėkite cukinijos gabaliukus pjūviais į viršų. Kepkite jas apie 30 minučių +200C*
karštyje.
Veganai ir vegetarai
apsilaižys pirštus, o sočiau mėgstantis pavalgyti šias cukinijas puikiai
priderins kad ir prie kiaulienos kepsnio.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą