2017 m. rugpjūčio 13 d., sekmadienis

Keptos vegetariškos-veganiškos cukinijos su česnakais: ką valgo vegetarai ir veganai?




Ką valgo vegetarai ir veganai? Ogi tas pačias daržoves, kaip ir visas likęs pasaulis! Šiandien siūlome lengvą veganišką (kuriame jokio gyvulinės kilmės produkto!) patiekalą – keptos orkaitėje cukinijos su česnakais. 

Ingredientai:
2 cukinijos
3-4 skiltelės česnako
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Petražolių
Mairūno
Rozmarino

Cukinijas išsirinkite kuo jaunesnes, kad nebūtų kietos ir peraugusios. Jas nuplaukite, perpjaukite išilgai ir įtrinkite druska bei pipirais. Į atskirą indelį įpilkite aliejaus, įspauskite česnako, suberkite žoleles, jei reikia, dar druskos ir pipirų. Išmaišę masę paskirstykite ant cukinijų (arba galite cukinijas sudėti į katilą ir supilti masę ir ranka tiesiog išmaišyti). Vėliau ant skardos, nuklotos folija, sudėkite cukinijos gabaliukus pjūviais į viršų. Kepkite jas apie 30 minučių +200C* karštyje. 

Veganai ir vegetarai apsilaižys pirštus, o sočiau mėgstantis pavalgyti šias cukinijas puikiai priderins kad ir prie kiaulienos kepsnio.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą