Šį keistą ir netradicinį
kebabą lavaše receptą pamatėme beklajodami interneto platybėse. Net nežinome,
ar jis turėtų vadintis kebabu ar tiesiog milžiniška pjaustoma tortilija. Bet
kokiu atveju iš šio kebabo pavalgys didžiulė šeimyna, nes jo plotis kaip jūsų
orkaitės skardos plotis, pjaustomas ir mirkomas į padažą. Taigi siūlome ir jums
kartu su mumis paeksperimentuoti.
Ingredientai
kebabui:
200-300
gramų fermentinio sūrio
6-8
pirktiniai lavašo lakštai
2-3
raudonosios paprikos
2-3
vidutiniai svogūnai
2
vištienos krūtinėlės
Pipirų
Druskos
Šlakelį
aliejaus
Ingredientai
padažui
200
g grietinės
1-2
laimo
Rūkytos
paprikos milteliai
Druska
Čili
pipiro milteliai
Pirmas
etapas.
Supjaustome vištiena mažomis
juostelėmis, susmulkiname papriką, svogūnus. Viską sumaišome su pipirais ir
druska. Užpilame trupučiu aliejaus ir pašauname į orkaitę +200C karštyje.
Kepame ten apie 15-20 minučių.
Antras
etapas.
Kitoje skardoje
išdėliojame lavašo lakštus (taip, kaip pavaizduota mūsų fotografijoje),
sutarkuotu sūriu padengiame pagrindą – jis sulipdys lakštus. Ištraukę iš
orkaitės iškeptą įdarą sudedame ant paruoštų lakštų su sūriu ir jį paskirstome.
Vėliau ant viršaus dar užbarstome sūrio, užlenkiame lavašo kraštus ir
uždengiame atskiru lakštu, tada užspaudžiame kuo nors sunkiu (tai gali būti
kita kepimo forma, metalinė lentelę ir pan., žodžiu, kad kebabas būtų prislėgtas).
Po to kišame į orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, kol pluta lengvai apskrus.
Trečias
etapas.
Kol kebabas kepa, gaminamas
padažas. Į grietinę sudedama druska, čili milteliai pagal skonį, įspaudžiamas
laimas, suberiami rūkytos paprikos milteliai. Išmaišoma.
Ketvirtas
etapas.
Iškepus kebabą galite
susipjaustyti taip, kaip jums patinka. Padažą patiekite kartu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą