2018 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Mega didžiulis naminis kebabas: kaip pasigaminti orkaitėje didžiulį kebabą lavaše su įdaru?



Šį keistą ir netradicinį kebabą lavaše receptą pamatėme beklajodami interneto platybėse. Net nežinome, ar jis turėtų vadintis kebabu ar tiesiog milžiniška pjaustoma tortilija. Bet kokiu atveju iš šio kebabo pavalgys didžiulė šeimyna, nes jo plotis kaip jūsų orkaitės skardos plotis, pjaustomas ir mirkomas į padažą. Taigi siūlome ir jums kartu su mumis paeksperimentuoti. 

Ingredientai kebabui:
200-300 gramų fermentinio sūrio
6-8 pirktiniai lavašo lakštai
2-3 raudonosios paprikos
2-3 vidutiniai svogūnai
2 vištienos krūtinėlės
Pipirų
Druskos
Šlakelį aliejaus

Ingredientai padažui
200 g grietinės
1-2 laimo
Rūkytos paprikos milteliai
Druska
Čili pipiro milteliai

Pirmas etapas.

Supjaustome vištiena mažomis juostelėmis, susmulkiname papriką, svogūnus. Viską sumaišome su pipirais ir druska. Užpilame trupučiu aliejaus ir pašauname į orkaitę +200C karštyje. Kepame ten apie 15-20 minučių.

 

Antras etapas. 

Kitoje skardoje išdėliojame lavašo lakštus (taip, kaip pavaizduota mūsų fotografijoje), sutarkuotu sūriu padengiame pagrindą – jis sulipdys lakštus. Ištraukę iš orkaitės iškeptą įdarą sudedame ant paruoštų lakštų su sūriu ir jį paskirstome. Vėliau ant viršaus dar užbarstome sūrio, užlenkiame lavašo kraštus ir uždengiame atskiru lakštu, tada užspaudžiame kuo nors sunkiu (tai gali būti kita kepimo forma, metalinė lentelę ir pan., žodžiu, kad kebabas būtų prislėgtas). Po to kišame į orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, kol pluta lengvai apskrus.



Trečias etapas.

Kol kebabas kepa, gaminamas padažas. Į grietinę sudedama druska, čili milteliai pagal skonį, įspaudžiamas laimas, suberiami rūkytos paprikos milteliai. Išmaišoma.



Ketvirtas etapas.

Iškepus kebabą galite susipjaustyti taip, kaip jums patinka. Padažą patiekite kartu. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą