2018 m. balandžio 1 d., sekmadienis

Užkandis "Pavasarinės kriauklytės": makaronai, įdaryti rūkytos skumbrės įdaru



„Pavasarinės kriauklytės“ – mūsų sugalvotas užkandis, kuris tiks ne tik prie Velykų stalo, bet ir visoms kitoms metų šventėms. Tai lengvas bet kartu ir sotus užkandis, kuris patiks žuvies ir makaronų patiekalų mėgėjams.

Ingredientai
20 itališki makaronai (didelių kriauklyčių)
5-7 virti kiaušiniai
1 rūkyta skumbrė
Druska
Juodieji pipirai
Prieskoniai žuvims
Džiugo sūria
1-2 šaukštai jogurto arba grietinės

Rinkitės šiam patiekalui gerus itališkus  La Molisana (Conchiglioni N*313), kurie iš esmės verdami nesulimpa ir jų skonis tikrai geras ir patikimas. Jie parduodami mūsų prekybos centruose – tokios didelės kriauklės, kurias laisvai galima išvirus kuo nors įdaryti.

Taigi išvirkite 15-20 kriauklių sūdytame vandenyje. Virkite apie 8-10 minučių, vėliau nusemkite ir įdarykite juos įdaru.

Kaip pasidaryti įdarą? Išvirtus kiaušinius supjaustykite kuo smulkiau. Skumbrė susmulkinkite taip pat. Žuvį ir kiaušinius išmaišykite su jogurtu arba grietine, įberkite pipirų, druskos ir žuvų prieskonių pagal skonį.

 Štai taip atrodo įdaryti makaronai prieš pašaunant į orkaitę.

Išmaišytu įdaru pripildykite kriaukleles ir ištiesę kepimo popierių skardą, pašaukite išdėliotas kriaukleles į orkaitę +200 C karštyje penkiolikai minučių, kol makaronas ims skrusti.

Ištrauktas kriaukleles apiberkite smulkiai tarkuotu Džiugo sūriu ir patiekite ant stalo!

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą