Sveiki,
Kaip iškepti skanų ir
minkštą kugelį arba dar vadinamą bulvių plokštainį? Mes irgi mėgstame šį
patiekalą, jau daug metų gaminamą lietuvių virtuvėje, kad jau net priskiriamas
prie tradicinių patiekalų.
Kugelį kepdavome
visokį, pirmiausia jis mums pavykdavo gana sausas, sprangus ir ne toks skanus,
kokį tekdavo ragauti svečiuose, todėl savo receptą tobulinome, kol pagaliau kugelis
mums pavyko elastingas, sultingas ir neišdžiūvęs, tad siūlome pasigaminti mūsų
bulvių plokštainį.
Ingredientai
1–1,5
kg. bulvių
250-300
g. kiaulienos
400–500
ml pieno
3
vidutiniai svogūnai
sviestas
druska
pipirai
grietinė
Viskas labai
paprasta. Pirmas žingsnis – nuskutame ir sutarkuojame bulves smulkia tarka arba
tarkavimo mašina. Antras žingsnis – supjaustome kiaulienos mėsą vidutiniais
kubeliais (siūlome paprastą mėsą, kad nebūtų mentė, nes ji pernelyg liesa
kugeliui, idealu būtų šoninė) ir šiek tiek pakepiname su druska ir pipirais
keptuvėje. Antras žingsnis – susmulkiname svogūną. Į bulvių masę suberiame
svogūnus, pakepintą mėsą, pagal skonį dar į masė įberiame pipirų ir druskos.
Minkšto kugelio
paslaptis.
Pasirodo anokia čia
paslaptis. Reikia įpilti kuo daugiau pakaitinto pieno. Pieną užkaiskite ant viryklės
ir kaitinkite beveik iki virimo, bet neužvirinkite. Vėliau pamažu maišydami supilkite
į masę. Dubenį, kurioje kepsite plokštainį, būtinai ištepkite sviestų, tai
apsaugosite nuo pridegimų. Supylę masę, pašaukite į orkaitę ir kepkite apie
40–60 minučių ant 200 C karščio. Įsibėgėjus kepimo procesui, galite ant
skrundančio paviršiaus uždėti truputį sviesto, kad būtų dar sultingiau.
Skanaukite kugelį
galite su grietine.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą