Paragavę Riesling vyną tikriausiai nustebsite, kad iki tol nepatikę
apskritai vynai gali nuo šiol imti ir patikti. Rislingas dažniausiai gaminamas
Vokietijoje ir jis iš esmės skiriasi nuo paprastų baltųjų vynų, nesvarbu, ar
jie saldūs, ar sausi. Paskutiniu metu ant mūsų stalo tiesiog karaliavo įvairios
Rislingo rūšies vynai, jų Lietuvoje, tiesą sakant, nėra itin daug, pasirinkimo
atžvilgiu. Dažniausiai Rislingas yra daug brangesnis už paprastus vynus, tačiau
pasidairius su nuolaida, galima „pritemti“ ir iki padorios vidutinei lietuvio
kišenei.
Rislingas išsiskiria savo etiketėmis ir butelio formomis bei spalvomis –
dažniausiai jie pailgi, siaurėjančiais kaklais, neretai išpilstomas į mėlyno
arba žalio stiklo butelius. Šis Rislingas, kurį norime charakterizuoti, yra Schmitt Söhne Riesling (Crisp and fruity)
iš Vokietijos. Šios šeimos vynai Vokietijoje gana prieinami ir pigūs, yra pačių
įvairiausių rūšių, tačiau pas mus tikriausiai dėl importo ir kitų
kapitalistinių kaštų, atrodo kaip prabangus vynas. Šis Rislingas pusiau saldus
vynas yra neblogas desertas vakare prie gero filmo. Tiek man, tiek kolegai šis
Rislingas nėra pats skaniausias skonio atžvilgiu, tačiau praktiškas ir neprastas
– citrusiniai tonai, juntama maloni rūgštelė, ilgai išlieka citrusinių tonų
gamos burnoje, todėl Rislingą galima itin mažais kiekiais gurkšnoti visą vakarą,
juntant pienių skonį ir saldumas menkai jaučiamas, kadangi viskas susikristalizuoja
ir susiharmonizuoja į gaivius citrisinius tonus. Na, tikriausiai, reikia
paminėti, kad kuo šis vynas šaltesnis, tuo jis gardesnis.
Įvertinimas:
●●●●●●●●●○○
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą