2019 m. liepos 17 d., trečiadienis

Kaip iškepti žuvį menkę? Menkė kepta druskoje





Šįkart siūlome pasigaminti keptos menkės druskos plutoje. Jeigu mėgstate eksperimentuoti ir nė karto to nedarėte, manome, kad bent kartą pabandyti visgi turėtumėte. 

Ingredientai
2 vidutinių arba didelių menkių su kaulu
1,5-2 kg akmens druskos
Rozmarino šakelių
Pusės citrinos sulčių

Išvalykite žuvį, gerai ją nuplaukite ir nusausinkite popierinėmis servetėlėmis. Į menkės vidų įdėkite po keletą rozmarino šakelių, įspauskite citrinos sulčių. Į skardą įdėkite kepimo popieriaus, ant jo paskleiskite 0,5 kg druskos, kad pasklistų po visą pagrindą. Po to sudėkite ant druskos žuvis ir ant jos suberkite likusią druską, rankomis suformuokite joms apvalkalą. Druską apšlakstykite vandeniu, kad būtų lengviau sulipinti druskos gipsą. 

Skardą su žuvimi įdėkite į orkaitę +220C* ir kepkite apie valandą. Per tą laiką druska sukietės į gipsą, o žuvis viduje pasiims druskos tiek, kiek reikia. Ištraukę iš orkaitės menkę, plaktuku nudaužykite sukietėjusią druską ir išimkite menkę. Paprastai menkės oda bus ganėtinai sūri, todėl ją atsargiai nulupę skanaukite žuvies minkštimu. 

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą