2017 m. rugpjūčio 14 d., pirmadienis

Varškės pyragas: Kaip iškepti varškės pyragą orkaitėje?




Šiandien siūlome varškės pyragą, kurį pasigaminsite ne šiaip kokiai progai, bet ir kasdieniniam pasilepinimui. Pyragas nesudėtingas, juo galėsite pavaišinti tiek vaikus, tiek sveikus, tiks ir sočiai mėgstantiems pavalgyti ir dietininkams.

Ingredientai tešlai:
190 g miltų
1 kiaušinis
Žiubsnelis druskos
100 g sviesto

Ingredientai įdarui:
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai miltų
250 ml pieno
Vanilinio cukraus šaukštelis
100 g cukraus
250 g varškės
2 kiaušiniai

Pirmiausia reikia paruošti tešlą: į dubenėlį suberti miltus, supjaustytą gabalėliais sviestą, 1 kiaušinį, žiupsnelį druskos. Visą masę išminkyti rankomis ir tešlą palikti šaldytuve (šaldiklyje apie 30 min.).

Kol tešla šąla, ruošiame tešlos įdarą. Ant silpnos ugnies puode ištirpinkite 2 šaukštus sviesto ir jame apkepinkite 3 šaukštus miltų (iki auksinės spalvos), maišant palaipsniui pilti pieną, galiausiai maišyti iki vientisos masės. Atskiriame inde varškę ištrinkite su dviem kiaušiniais, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Šią masę sumaišykite su kremu iš keptuvės. 

Grįžtame prie tešlos. Naudokite geriausiai molinę apvalią kepimo formą su paaukštintais kraštais. Išklokite formą kepimo popieriumi. Iškočiokite tešlą plonai ir padenkite formos dugną ir kraštus (galite ir nekočioti, rankomis lipdyti), šakute subadykite tešlą. Kepkite išklotą tešlą formoje 10 minučių orkaitėje +200C. Pakepinus į jį sukrėskite varškės įdarą ir toliau kepkite orkaitėje 30-35 minutes.

Šis pyragas skanus tiek karštas, tiek šaltas. Geriausia jį patiekti su vaniliniais ledais.



Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą