2016 m. birželio 24 d., penktadienis

Šaltiena su vištiena (Vištiena drebučiuose): Kaip pagaminti šaltieną?




Šįkart siūlome pasigaminti šaltieną su vištieną, kitaip dar galima šį patiekalą pavadinti tiesiog vištiena drebučiuose. Tai gana lengvai pagaminamas patiekalas, kuris ir sotus, ir skanus tik turintis vieną ydą – jo negalite skanauti iškart, kadangi jis reikalauja ilgoko proceso, kol visas patiekalas sutings ir bus tinkamas valgymui. Taigi, ko gi mums reikės?

Ingredientai:

1 kg vištienos filė
Maistinė želatina 4 l vandens
Vidutinis indelis konservuotų žirnelių
2 vidutinės morkos
4 kiaušiniai
Druska
Pipirai
2 kubeliai vištienos sultinio

Pirmiausia susmulkinkite vištienos krūtinėlę vidutiniais gabaliukais ir ją išvirkite 4 litruose vandens. Truputį mėsą galite pervirti, kad ji taptų šiek tiek minkštesnė. Atskirai išvirkite kiaušinius ir morkas. Išvirtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite apie pusės centimetro griežinėliais. Mokas nulupkite ir supjaustykite panašaus storio kaip kiaušinį griežinėliais. 

Kai vištiena jau bus beveik išvirusi, suberkite pagal skonį druską, pipirus, vištienos kubelius bei želatiną ir maišykite, kol viskas ištirps. Į jūsų pasirinktas formas (dubenėlius, keksams skirtuose kepimo formelėse ir t. t.) dėsime į jų dugnus paruoštus ingredientus: centre padėkite kiaušinio griežinėlį, 2-3 griežinėlius morkų, pusantro šaukštelio žirnelių ir užpilkite vištienos viralu. Stenkitės, kad į kiekvieną formelę patektų tolygiai vištienos gabaliukų ir skysčio. 

 Į jums patinkančias formas supilstome viralą.



Kai išpilstysite, laukite, kol masė sustings. Vėsioje kambario temperatūroje masė sustingsta greičiau, o tuo labiau šaldytuve. Kitą dieną jau tikrai galėsite skanauti vištieną drebučiuose. O kad viskas atrodytų dar gražiau, atvožkite sustingusią šaltieną apversdami formas, viršuje turėtų matytis gana estetiškas patiekalo vaizdas. Toks, koks pavaizduotas mūsų fotografijoje.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą