Sveiki,
Šįkart norime pasidalyti
netikėtai svečiuose pasigamintu paprastu patiekalu – vištienos sparneliai su
cukinijomis, keptomis orkaitėje. Vėl grįžtame prie lietuviams be kiaulienos
tikriausiai antru numeriu populiariausia mėsa – vištiena. O ją, kaip žinia,
labai lengva paruošti, o ir laiko daug neatima. Taigi, ko gi mes laukiame?
Ingredientai:
1
kg vištienos šviežių sparnelių
2
vidutinio dydžio cukinijas
Pusę
galvos česnakų
Druskos
Pipirų
Prieskonių
vištienai
Aliejaus
Pirmiausia pamarinuojame
sparnelius. Rekomenduojame nuplauti pirktus vištienos sparnelius, sudėti į
dubenį, įberti pagal skonį šiek tiek pipirų, druskos, prieskonių vištienai
(tinka ir karis), įspausti vieną-dvi česnako skilteles, keletas šaukštų
aliejaus. Viską išmaišykite ir palikite keletą valandų marinuotis.
Antras žingsnis –
cukinijos. Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite maždaug dviejų centimetrų
storio griežinėliais. Juos suberkite į dubenį, įberkite druskos – jos galite ir
negailėti, nes sūrumas cukinijose nelabai jaučiasi, šiek tiek įberkite pipirų. Įspauskite
pusę galvos česnakų skiltelių, keletas šaukštų aliejaus ir viską išmaišykite.
Trečias žingsnis –
kepimas. Skardą išklokite folija, vėliau ją ištepkite aliejumi ir gražiai
pirmiausia suguldykite sparnelius. Ant jų viršaus – cukinijos griežinėlius.
Orkaitėje kepkite apie vieną valandą +180C karštyje.
Po kepimo sparneliai bus
minkšti ir švelnaus skonio. Cukinijos sultingos ir atsiduodančios maloniu
česnaku.
Ką tik iš orkaitės ištraukti viščiukų sparneliai su cukinijomis.
Skanaus!
Gera idėja dėl cukinijos - labai skanus garnyras turėtų gautis. Mūsų šeimyna tai dabar pasinešė ant grilio... Kadangi orai atšilo, tai kepimai vyksta beveik kiekvieną savaitgalį :) Praėjusį savaitgalį išbandėm šį sparnelių receptuką - https://www.iki.lt/receptai/imbieriniai-barbekiu-sparneliai - gavosi labai įdomus skonis, imbieras davė tokio šiek tiek aštrumo, bet nestirpiai juntamo. Manau, kad tokį receptą galima būtų bandyti ir kepant orkaitėje ir plius čia, manau, tiktų česnakas - peržiūrėjusi jūsų receptą taip pagalvojau :) Tuomet būtų, tikriausiai, jau stipresnis aštrumas, bet man visai skanu aštriau.
AtsakytiPanaikinti