Sveiki,
Tikriausiai visi
girdėjote, kad valgyti žuvį yra labai sveika. Žuvis yra pagrindinis patiekalas
žmonijos patiekalas ir ji maitina kas penktą žmonijos asmenį kasdien. Ypač Afrikos
ir Azijos gyventojus. Visgi ant lietuvio stalo žuvis vis dar retas svečias ir
tik retas, kuris į savo racioną įtraukia žuvį. Dažniausiai tik per šventes. Taigi,
mes siūlome Jums pasigaminti jūrų ešerį ne tik per šventes, bet tiesiog
savaitgaliui.
Ką reiktų žinoti apie
jūrų ešerį? Tai gana stambi žuvis, mūsų parduotuvėse parduodama apie 1-1,5 kg
svorio ir ji iš esmės skiriasi nuo mažųjų gėlavandenių ešerių tiek skoniu, tiek
mėsa, tiek valymu. Jūrinį ešerį kur kas lengviau valyti, tik reiktų saugotis
itin aštrių jo pelekų, kurias patartina nukarpyti žirklėmis. O šiaip tai žuvis
šiek tiek primenanti savo skoniu lietuvių mėgstamą menkę, tačiau ši žuvis šiek
tiek riebesnė ir, bent mums, skanesnė. Tai nėra itin ašakota žuvis, jos mėsoje
esami tik stambūs kaulai, todėl tikrai „nesispjaudysite“ bandydami paragauti
nors kąsnelio šios žuvies.
Siūlome Jums labai
paprastą būdą, kaip iškepti jūrų ešerio kepsnį.
Ingredientai
Jūrų
ešerys
Bulvės
Druska
Pipirai
Žuvies
prieskoniai
Aliejaus
Nuvalytą jūrų ešerį
supjaustykite 5-6 cm griežinėliais ir pamarinuokite su druska, pipirais ir žuvų
prieskoniais. Bulves nuskuskite, supjaustykite kelių centimetrų griežinėliais,
apšlakstykite aliejumi, įberkite truputį druskos, išmaišykite.
Skardą išklokite folija,
ją apšlakstykite aliejumi ir ištepkite kraštus. Vėliau išdėliokite žuvies
gabaliukus ir bulves. Kepkite apie 40 minučių +180 C karštyje.
Vėliau jūrų ešerį
patiekite su bulvėmis, prie jų tiktų dar ir gaivios lapinės salotos.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą