2021 m. vasario 7 d., sekmadienis

Raudonasis sausas vynas: Roux Père & Fils Pinot Noir Bourgogne (2018), Prancūzija

 


Kaip seniai nerašėme į šitą mūsų saitą! Pusantrų metų! Per tiek laiko daug kas pasikeitė mūsų vyriškoje virtuvėje, tačiau nusistovėjo ir tam tikra monotonija. Šįkart norime pasidalyti raudonojo vyno iš Prancūzijos Roux Père & Fils Pinot Noir Bourgogne (2018) vertinimais.

 

Burgundijos regione sukurtas vynas iš Pinot Noir veislės vynuogių visada savo sodrumu traukia akį, bet ne visada lietuviškam pusiau šiaurietiškam gomuriui jis tinka ir patinka. Apskritai 2018 metų šio vyno sezonas vertinamas pakankamai aukštai – neretai priartėjant prie keturių iš penkių žvaigždučių. Asmeniškai man vynas nesukėlė didelės nuostabos. Pirminis įspūdis, kad vynas gana žemiškas ir sunkus. Rūgštus, kone acto kvapas žada, kad vynas nebus iš „lepinamųjų“, nors Burgundijos regione yra visko, tačiau daug kas priklauso, kaip žinia, nuo vynuogių derliaus ir sezoniškumo. Vynas aitrus, charakteringas, tačiau, priešingai nei Lotynų Amerikos vynai, jis sprangiai sausokas, traukiantis gomurį, pretenzingas vienam gurkšnojimui, todėl labai rekomenduoju šį vyną ne pokalbiui su draugais, bet vartoti jį su maistu. Nors etiketėje žadama slyvų ir gėlių aromato, visgi vynas neturi itin didelio desertinio poskonio, tad manau, antrąkart nesiryžčiau pirkti. 

 

Naglis Bierancas ir Lukas Gricius - dabar ir apie juos galima ramiai paskaityti "L'Officiel" žurnale. Ekrane TV Nacionalinę "Eurovizijos" atranką veda Vaidas Baumila. Tiesiog vyriškas vakaras vyrų draugijoje.

 

Įvertinimas: ●●●●●○○○○○

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą