Sveiki,
Šįkart siūlome Jums iš
Vengrijos nacionalinės virtuvės atkeliavusi sotų patiekalą – guliašą. Guliašas
apskritai prigijęs daugelyje vidurio Europos, ypač slavų šalių virtuvėje, nes
yra greitai ir lengvai paruošiamas. Šįkart mes siūlome kiaulienos guliašą su
daržovėmis.
Ingredientai:
700
g. kiaulienos kumpio
1
kg šviežių bulvių
2
svogūnai
2
paprikos
2
morkos
Druskos
Juodieji
pipirai
Bešamelio padažui reikės:
3
šaukštai miltų
200
g sviesto
Vandens
Pirmiausia derėtų
pasigaminti Bešamelio padažą. Jis daromas labai paprastai: keptuvėje
ištirpinkite sviestą, po to suberkite miltus ir kepinkite tol, kol išeis
išgauti švelnią karamelinę spalvą. Vandens pilkite tiek, kad masė virstų tiršta
lyg grietinė.
Antras žingsnis – kiaulienos
kumpį supjaustykite vidutiniais gabaliukais, panašiai supjaustykite svogūną,
morkas, paprikas. Pirmiausia suberkite mėsos gabaliukus į Bešamelio padažą
puode ir troškinkite jame apie 40 minučių. Po to suberkite daržoves bei prieskonius
ir troškinkite dar apie 20 minučių.
Trečias žingsnis – kol mėsa
troškinasi, nuplaukite šviežias bulves ir jas išvirkite.
Pabaigus troškinti,
guliažą galite patiekti su bulvėmis. Rekomenduojame ragauti, kol patiekalas
šiltas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą