2016 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Kiaulienos guliašas su daržovėmis: Kaip pagaminti guliašą?



Sveiki, 

Šįkart siūlome Jums iš Vengrijos nacionalinės virtuvės atkeliavusi sotų patiekalą – guliašą. Guliašas apskritai prigijęs daugelyje vidurio Europos, ypač slavų šalių virtuvėje, nes yra greitai ir lengvai paruošiamas. Šįkart mes siūlome kiaulienos guliašą su daržovėmis.

Ingredientai:

700 g. kiaulienos kumpio
1 kg šviežių bulvių
2 svogūnai
2 paprikos
2 morkos
Druskos
Juodieji pipirai

Bešamelio padažui reikės:
3 šaukštai miltų
200 g sviesto
Vandens

Pirmiausia derėtų pasigaminti Bešamelio padažą. Jis daromas labai paprastai: keptuvėje ištirpinkite sviestą, po to suberkite miltus ir kepinkite tol, kol išeis išgauti švelnią karamelinę spalvą. Vandens pilkite tiek, kad masė virstų tiršta lyg grietinė.

Antras žingsnis – kiaulienos kumpį supjaustykite vidutiniais gabaliukais, panašiai supjaustykite svogūną, morkas, paprikas. Pirmiausia suberkite mėsos gabaliukus į Bešamelio padažą puode ir troškinkite jame apie 40 minučių. Po to suberkite daržoves bei prieskonius ir troškinkite dar apie 20 minučių.

Trečias žingsnis – kol mėsa troškinasi, nuplaukite šviežias bulves ir jas išvirkite.

Pabaigus troškinti, guliažą galite patiekti su bulvėmis. Rekomenduojame ragauti, kol patiekalas šiltas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą