Sveiki, smaližiai,
Tikriausiai kiekvienas iš
mūsų yra ragavęs smagurių ypač mėgstamą gardėsį pyragą „Skruzdėlynas“.
„Skruzdėlyno“ paruošimo būdų yra pačių įvairiausių, šiandien mes siūlom vieną
iš variantų – su pačių namuose gamintais skruzdėlyno trupiniams. Ingredientai
vienam dideliam „Skruzdėlynui“:
TEŠLAI:
200 g. minkšto
sviesto
2 kiaušiniai
2 valgomojo šauktų
cukraus
160 ml pieno
600 g miltų
1,5 arbatinio
šaukštelio kepimo miltelių
KARAMELEI:
2 skardinės
sutirštinto kondensuoto pieno
100 g sviesto
GLAJUI:
100 g. juodojo šokolado
1
Etapas.
Viskas daug paprasčiau
negu atrodo. Pradedame ruošti tešlą. Įsukti sviestą puode su įkultais
kiaušiniais bei cukrumi, kol masė tamps grumuliuota. Tada supilkite visą pieną
ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir
pamažu supilkite pieno ir sviesto masę. Turėtų išeiti nelimpanti prie rankų
tešla, kurią lengvai galite minkyti. Suformuokite
iš tešlos rutulį, įdėkite į plastikinį maišelį ar kepimo popierių ir įdėkite į
šaldymo kamerą. Laikykite ten ją nuo 30 iki 60 minučių, kol tešla taps kieta.
2
Etapas.
Kol tešla šąla
šaldiklyje, gaminame karamelę (galite ją pasigaminti ir anksčiau). Skardines su
kondensuotu pienu įdėkite į gilų puodą su vandeniu ir virkite apsemtas apie 2
valandas ant silpnos ugnies. Per 2 valandas kondensuotas pienas viduje virs
karamele. ĮSPĖJIMAS: jokiu būdu nenaudokite sutirštinto pieno gamininio,
kadangi jis lieka skystas ir nevirsta karamele.
3
Etapas.
Ištraukite sušalusią
tešlą ir apie ketvirtadalį masės tolygiai sutarkuokite burokine tarka ant
kepimo skardos. Tarkius paskleiskite tolygiai. Likusią tešlą vėl įdėkite į
šaldiklį, o trupinius kepkite 180 +C temperatūra apie 20 min. Retkarčiais trupinius
pavartykite, kad trupiniai kepdami nesuliptų, jeigu pradės lipti, nebijokite jų
patrupinti, apsaugoję rankas pirštine. Ir taip iškepkite likusią tešlą, esančią
šaldiklyje, kol visi tarkiai bus iškepti ir sudėti į dubenį.
4
Etapas.
Kai trupiniai jau
paruošti, tada darome karamelę. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą,
sukrėskite iš skardinių jau susidariusią karamelę ir kaitinkite 10-15 min.,
tačiau neužvirinkite. Kai nuimsime nuo ugnies, mikseriu arba šluotele suplakite,
kad masė taptų šiek tiek puresnė.
5
Etapas.
Ruošiame galutinė „Skruzdėlyno“
formą. Kepimo formos dugną ir kraštus padengiame maistinė plėvele, arba kaip
darėme mes – folija. Į trupinių dubenį užpilkite šiltą karamelės ir sviesto
masę ir tada išmaišykite. Paruoštą masę sukratykite į kepimo formą ir suslėkite
prie dugno mentele, kad paviršius taptų tolygus.
6
Etapas.
Ant garų vonelės
ištirpinkite šokoladą ir iškarto supilkite ant suplotos masės. Šokoladas
sukietės ir taps viršutiniu glaistu. Palikite pyragą aušti pernakt, kol viskas
sustangrės.
Tai tiek šiam kartui!
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą