Šįkart siūlome
pasigaminti paprastą, bet skanią grybienę. Su kuo jums asocijuojasi „grybienė“?
Vėl bulvės, morkos, mėsos gabalas ir grybai viename vandens puode? Ne, šioji
grybienė iš mano močiutės virtuvės receptų, kurią prisiminiau iš vaikystės ir
nusprendžiau iš naujo pasigaminti. Ir man pavyko!
Ko mums reikės, norint
pamaitinti keturis žmones?
Ingredientai:
300–400
g. grybų (skaniausi, žinoma, baravykai!)
150–200
g. rūkytos mėsos
200
g grietinės
1.5
l pieno
1–2
svogūnų
1–
1,5 kg bulvių
Aliejaus
Pipirų
Druskos
Keletas šaukštų miltų
1
žingsnis: nuplaukite grybus ir juo išvirkite. Skaniausi grybai –
baravykai, tačiau savo gamyboje naudojau voveraites. Prasčiausi šiam receptui,
mano galva, pievagrybiai – jie ne itin tiks. Taigi supjaustome grybus
vidutiniais gabaliukais, jeigu grybai maži, galite jų ir nepjaustyti, tiesiog
išvirti per 20-30 min. druskingame vandenyje.
2
žingsnis: nuskuskite bulves ir supjaustė gabalais išvirkite
druskingame vandenyje.
3
žingsnis: kol verda bulvės, keptuvėje suberkite kubeliais
supjaustytą rūkytą mėsą spirgiams, jei reikia, panaudokite aliejaus, tada
suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol svogūnas suminkštės.
4
žingsnis: įpilkite į atskirą puodą pieno. Šiek tiek jo
pasilikite ir užpilkite keptuvėje spirgius (kad juos apsemtų), įdėkite keletą
šaukštų grietinės, pamaišykite, kad patirštėtų, įverkite šaukštą miltų, pipirus
ir druską pagal skonį. Vėliau čia suverskite ir grybus.
5
žingsnis: keptuvės turinį suberkite į tuoj virsiantį pieno
puodą – iš pradžių viskas atrodys gana skystai, tačiau dar pusę šaukšto miltų,
truputį grietinės ir viską pakaitinti iki virimo. Sriuba patirštės ir ją bus
galima jau pilstyti į lėkštes, prie kurių patieksite tiesiog virtas bulves –
labai lietuviška, nieko ypatinga, bet labai skanu. Tokį maistą gali ruošti ir
namų šeimininkės, ir tiesiog studentai.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą