Šis patiekalas
atkeliavo su mano močiute iš Rusijos. Močiutės jau nebėra, tačiau šis
patiekalas liko. Paprastai lašiniai lietuviškoje tradicijoje yra valgomi su
duona ir svogūnais, tačiau šiandien noriu pasiūlyti fantastiško skonio užkandį,
kuris nustelbs ir daug ką ragavusius, o svarbiausia, kad visus produktus rasite
bet kokioje maisto parduotuvėje.
Ingredientai:
Sūdyti lašiniai (be mėsos ruoželių)
Bulvės
Česnako galvutė
Bulves
nuskutate ir išverdate sūdytame vandenyje. Lašinukus supjaustote skiltelėmis. Nulupate
česnako skilteles ir supjaustote plonais griežinėliais. Svarbu, kad bulvės būtų
karštos. Valgyti viską miksuojant. Iš tikrųjų netgi paragavau su žemaitišku
kastiniu ir galiu pasakyti, kad jo net nebesinorėjo, nes tie sūdyti lašiniai su
česnakais tiesiog mane nužudė. Ne maistas, o delikatesas! Nejuokauju.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą