2018 m. rugpjūčio 18 d., šeštadienis

Rusiškas patiekalas: Sūdyti lašiniai su česnakais ir karštomis bulvėmis (kastinys)



Šis patiekalas atkeliavo su mano močiute iš Rusijos. Močiutės jau nebėra, tačiau šis patiekalas liko. Paprastai lašiniai lietuviškoje tradicijoje yra valgomi su duona ir svogūnais, tačiau šiandien noriu pasiūlyti fantastiško skonio užkandį, kuris nustelbs ir daug ką ragavusius, o svarbiausia, kad visus produktus rasite bet kokioje maisto parduotuvėje.

Ingredientai:
Sūdyti lašiniai (be mėsos ruoželių)
Bulvės
Česnako galvutė

Bulves nuskutate ir išverdate sūdytame vandenyje. Lašinukus supjaustote skiltelėmis. Nulupate česnako skilteles ir supjaustote plonais griežinėliais. Svarbu, kad bulvės būtų karštos. Valgyti viską miksuojant. Iš tikrųjų netgi paragavau su žemaitišku kastiniu ir galiu pasakyti, kad jo net nebesinorėjo, nes tie sūdyti lašiniai su česnakais tiesiog mane nužudė. Ne maistas, o delikatesas! Nejuokauju.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą