2018 m. rugpjūčio 5 d., sekmadienis

Grilyje kepti baklažanai ir cukinijos su meksikietiškomis salotomis: Kaip iškepti baklažanus ir cukinijas?



Kartais sveika atsisakyti mėsos patiekalų ir savo kūną palepinti augaline ląsteliena. Nutarėme ir mes pasilepinti šviežiomis vasaros gėrybėmis, tad nušuoliavome į turgų ir nusipirkome baklažanų bei cukinijų. Tad šįkart siūlome itin skanų ir vegetarišką patiekalą – grilyje keptas cukinijas ir baklažanus su meksikietiškomis salotomis be pupelių.

Ingredientai:
1 vidutinė cukinija
1 vidutinis baklažanas
1 Aisbergo salotos gūžė
1 indelį žaliųjų alyvuogių
50-100 g fetos sūrio
2-3 vidutinius pomidorus
1-2 mėlynojo svogūno
2-3 agurkų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Vienos galvutės česnako

Supjaustykite baklažanus ir cukinijas nestorais žiedais. Juos pasūdykite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir išspauskite česnakų skilteles. Gali šiek tiek pastovėti, kol iš jų išsiskirs vanduo. Vėliau dėkite ant užvožiamo naminio grilio ir kepkite 5-7 minutes. Galite kepti ir orkaitėje, tik jie bus minkštesni ir juose pasiliks daugiau aliejaus.

Pagaminkite meksikietiškas salotas be pupelių. Suplėšykite salotų lapus, supjaustykite plonais žiedais svogūną, agurkus kubeliais, perpjaukite alyvuoges, kubeliais supjaustykite fetos sūrį. Įberkite druskos, šiek tiek pipirų, 2-3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.

Viskas labai paprasta ir sveika!
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą