Kartais
sveika atsisakyti mėsos patiekalų ir savo kūną palepinti augaline ląsteliena. Nutarėme
ir mes pasilepinti šviežiomis vasaros gėrybėmis, tad nušuoliavome į turgų ir nusipirkome
baklažanų bei cukinijų. Tad šįkart siūlome itin skanų ir vegetarišką patiekalą –
grilyje keptas cukinijas ir baklažanus su meksikietiškomis salotomis be
pupelių.
Ingredientai:
1 vidutinė cukinija
1 vidutinis baklažanas
1 Aisbergo salotos gūžė
1 indelį žaliųjų alyvuogių
50-100 g fetos sūrio
2-3 vidutinius pomidorus
1-2 mėlynojo svogūno
2-3 agurkų
Alyvuogių aliejaus
Druskos
Pipirų
Vienos galvutės česnako
Supjaustykite
baklažanus ir cukinijas nestorais žiedais. Juos pasūdykite, apšlakstykite
alyvuogių aliejumi ir išspauskite česnakų skilteles. Gali šiek tiek pastovėti,
kol iš jų išsiskirs vanduo. Vėliau dėkite ant užvožiamo naminio grilio ir
kepkite 5-7 minutes. Galite kepti ir orkaitėje, tik jie bus minkštesni ir juose
pasiliks daugiau aliejaus.
Pagaminkite
meksikietiškas salotas be pupelių. Suplėšykite salotų lapus, supjaustykite
plonais žiedais svogūną, agurkus kubeliais, perpjaukite alyvuoges, kubeliais
supjaustykite fetos sūrį. Įberkite druskos, šiek tiek pipirų, 2-3 šaukštus
alyvuogių aliejaus ir išmaišykite.
Viskas
labai paprasta ir sveika!
Skanaus.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą