2015 m. liepos 17 d., penktadienis

Plikytos tešlos pyragaičiai. Kaip pasigaminti plikytų pyragaičių?




Sveiki, namų šeimininkai ir šeimininkės,

Tikriausiai daugelis iš vaikystės prisimenate tokius skanius plikytus minkštus sausainius-pyragaičius. Jų minkštumas neapsakomas, o prisikimšti, rodos, galėjome pilną pilvą. Visai neseniai tokių nusipirkome ir šiek tiek nuliūdome, kad jų skonis ir forma nebe tokie, kokius mena mūsų atmintis, todėl nutarėme pabandyti išsikepti savų. Žinoma, nepavyko atkartoti nupirktų pyragaičių iš vaikystės, tačiau siūlome visai gerą alternatyvą, galėsite palepinti save ir nustebinti artimuosius.

Jums reikės:
150 g miltų,
0,5-1 arbatinio šaukšto druskos,
4 plakti kiaušiniai,
100 g sviesto,
15 g cukraus,
125 ml pieno,
125 ml vandens.

Į puodą supilkite pieną ir vandenį, įdėkite sviestą. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol neištirps sviestas. Kai tai nutiks, padidinkite ugnį ir pilnai užvirinkite.


Jeigu gaminate dažnai, pravartu įsigyti elektronines svarstykles - labai palengvina darbą.

Atskirai sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Miltų mišinį supilti į karštą pieno masę ir gerai išmaišyti, tik nepersistengt, nes gali išsiskirti riebalai. Svarbiausia, kad tešla būtų glotni ir puodo šonai būtų švarūs. Apie 15-20 minučių leiskite tešlai atvėsti.

Kai tešla atvės, galite dėti kiaušinių masę. Kiaušinius suplakite, kad kiaušinių tryniai susijungtų su baltymais. Palaipsniui pilti kiaušinio masę ir kaskart plakite tešlą. Plakite tol, kol visi kiaušiniai nebus sudėti, o tešla pasidarys glotni ir blizgi.


Štai šitaip maždaug turi atrodyti tešlos konsistencija. 

Paruoštą tešlą sudėkite į konditerinį švirkštą ar maišelį ir ant kepimo popieriaus išspauskite norimos formos pyragaičius. Kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje 180-190 0C  temperatūroje apie 15-20 min. Kepdami nuolat prižiūrėkite, nes tešla labai plečiasi ir labai greitai kepa.


Pyragaičius formuokite panašiais atstumais, kaip nuotraukoje, nes kepdami jie labai padidėja.

Pagal norus, galima iškeptus pyragaičius ir įdaryti (konditeriniu švirkštu) Jums patinkančiu kremu – šokoladu, uogiene, karamele ir t.t.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Atrodo labai gerai! Beje, supratau, kad svarstyklės yra gan rimtas pasirinkimas, nes jei bus netikslios gali nusivažiuot begamindama į lankas..

    AtsakytiPanaikinti