Sveiki,
Tikriausiai daugelis iš
mūsų pagalvojo apie tokį desertą kaip naminę duonos girą. Šis gėrimas
praėjusiais metais buvo mūsų namuose tikras hitas! Šaldytuve turėti giros „su
rūgštele“ ir atsigaivinti karštą dieną – tikra palaima. Nutarėme pasidalyti
savo receptu. Prisipažinsime, kaskartat gira išeina vis kitokia – tai saldesnė,
tai rūgštesnė, tai su daugiau laipsnių, tai su mažiau, bet visada skaniai
geriama.
Mums reikės:
- 5 l. verdančio vandens
- 0,5 kg. juodos duonos
- 500 g. cukraus
- saujos razinų
- 14 g. sausų arba 42 g. šviežių mielių
Duoną supjaustykite 1
cm. storio riekelėmis ir padžiovinkite orkaitėje (180 °C apie 20 min.). Atvėsintą
duoną užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 4 val. Perkoškite, duoną
išmeskite, o į girą supilkite razinas, cukrų bei suberkite mieles (šviežias
mieles galite ištrinti su cukrumi). Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir
palikite 6-12 val. šiltai, kad įrūgtų.
Susidariusias putas
nugriebkite, supilstykite girą į butelius ir padėkite į šaldytuvą bent kelioms
val. kad gerai atšaltų, o po to galite malšinti troškulį. Žinoma, jeigu jūsų
šaldytuvas yra didelis, galite laikyti tame pačiame puode.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą