Žemaičių blynai – tai klasikinis patiekalas, kurį
tikriausiai esame ragavę kiekvienas, jeigu ne patys gaminę, tai tikrai pas
močiutes, svečiuose ar kur kitur. Skanus patiekalas, kuris nereikalauja itin
didelių pastangų galite pasmaguriauti su visa šeima arba vieni patys. Siūlome
ir mes.
Reikės:
8
virtos bulvės (apie 1 kg),
kiaušinis,
druska,
aliejus,
pusė
stiklinės miltų.
Įdarui:
Svogūnas,
500
gr. faršo,
druska,
juodieji
pipirai,
kvapieji
pipirai
Bulves
išvirti su lupenomis, praaušintas nulupti ir sumalti (arba sugrūsti grūstuve).
Į malinį įmušti kiaušinį, įberti druskos ir gerai išmaišyti (priklausomai nuo
bulvių rūšies, gali prireikt ir daugiau miltų).
Gaminame įdarą.
Sukapoti ir kartu su faršu pakepinti svogūną. Įberkite druskos, juodųjų ir
kvapiųjų pipirų (jų galima negailėti).
Formuojant tešlą, gali itin lipti prie rankų, todėl patartina naudoti daug litų tiek ant lentelės, tiek ant rankų - šitaip daug lengviau suformuosite formą.
Iš
bulvių tešlos padaryti paplotėlius, per vidurį įdėti įdarą, sulenkti pusiau,
gerai užglaistyti šonus. Blynus apvolioti miltuose ir iš abiejų pusių apkepinti
aliejuje.
Patiekti
su sviesto ar grietinės padažu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą