2015 m. liepos 5 d., sekmadienis

Žemaičių blynai. Kaip pagaminti žemaičių blynus?




Žemaičių blynai – tai klasikinis patiekalas, kurį tikriausiai esame ragavę kiekvienas, jeigu ne patys gaminę, tai tikrai pas močiutes, svečiuose ar kur kitur. Skanus patiekalas, kuris nereikalauja itin didelių pastangų galite pasmaguriauti su visa šeima arba vieni patys. Siūlome ir mes.

Reikės:
8 virtos bulvės (apie 1 kg),
kiaušinis,
druska,
aliejus,
pusė stiklinės miltų.

Įdarui:
Svogūnas,
500 gr. faršo,
druska,
juodieji pipirai,
kvapieji pipirai

Bulves išvirti su lupenomis, praaušintas nulupti ir sumalti (arba sugrūsti grūstuve). Į malinį įmušti kiaušinį, įberti druskos ir gerai išmaišyti (priklausomai nuo bulvių rūšies, gali prireikt ir daugiau miltų).

Gaminame įdarą. Sukapoti ir kartu su faršu pakepinti svogūną. Įberkite druskos, juodųjų ir kvapiųjų pipirų (jų galima negailėti).


Formuojant tešlą, gali itin lipti prie rankų, todėl patartina naudoti daug litų tiek ant lentelės, tiek ant rankų - šitaip daug lengviau suformuosite formą.



Iš bulvių tešlos padaryti paplotėlius, per vidurį įdėti įdarą, sulenkti pusiau, gerai užglaistyti šonus. Blynus apvolioti miltuose ir iš abiejų pusių apkepinti aliejuje. 

Patiekti su sviesto ar grietinės padažu.


Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą