Sveiki gyvi,
Šįkart siūlome gan paprastą, bet skanų užkandį „Mėsa įdaryti
pievagrybiai“ iš mūsų virtuvės. Tai
paprastas, bet neprastas sprendimas, norint nustebinti draugus ir svečius:
Reikės:
10 stambių
pievagrybių,
2 kiaušiniai,
0,5 kg mėsos faršo,
1 svogūno,
prieskoniai pagal
skonį:
(druska, pipirai,
česnakas ir kt.),
keli lašai aliejaus
Nupjauti pievagrybio
kojeles, su arbatiniu šaukšteliu nugramdyti vidinį rudą sluoksnį. Pievagrybių
kojeles su smulkintuvu susmulkinti iki tyrės.
Keptuvėje apkepinti
smulkiai supjaustytą svogūną su mėsos faršu. Kepant pasūdyti ir įdėti
savo mėgstamų prieskonių – pipirų,
česnako ir kt. Kiaušinius išvirti ir smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su faršu
ir smulkintų svogūnų mase, ir sutrintų grybų mase. Gauta mase įdaryti
pievagrybių galvutes.
Štai šitaip atrodo mėsa įdaryti pievagrybiai prieš pašaunant į orkaitę.
Ant
skardos padėti folijos lakštą, apšlakstyti saulėgrąžų aliejumi ir išdėlioti
įdarytus pievagrybius. Kepti orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 30
min.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą