2015 m. liepos 5 d., sekmadienis

Mėsa įdaryti pievagrybiai



Sveiki gyvi,

Šįkart siūlome gan paprastą, bet skanų užkandį „Mėsa įdaryti pievagrybiai“ iš mūsų virtuvės. Tai paprastas, bet neprastas sprendimas, norint nustebinti draugus ir svečius:

Reikės:

10 stambių pievagrybių,
2 kiaušiniai,
0,5 kg mėsos faršo,
1 svogūno,
prieskoniai pagal skonį:
(druska, pipirai, česnakas ir kt.),
keli lašai aliejaus

Nupjauti pievagrybio kojeles, su arbatiniu šaukšteliu nugramdyti vidinį rudą sluoksnį. Pievagrybių kojeles su smulkintuvu susmulkinti iki tyrės.

Keptuvėje apkepinti smulkiai supjaustytą svogūną su mėsos faršu. Kepant pasūdyti ir įdėti savo mėgstamų prieskonių  – pipirų, česnako ir kt. Kiaušinius išvirti ir smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su faršu ir smulkintų svogūnų mase, ir sutrintų grybų mase. Gauta mase įdaryti pievagrybių galvutes.


Štai šitaip atrodo mėsa įdaryti pievagrybiai prieš pašaunant į orkaitę.

Ant skardos padėti folijos lakštą, apšlakstyti saulėgrąžų aliejumi ir išdėlioti įdarytus pievagrybius. Kepti orkaitėje 180 oC temperatūroje apie 30 min.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą