2015 m. birželio 14 d., sekmadienis

Saldžiosios paprikos, įdarytos kiaulienos ir jautienos faršu




Sveiki,

Šįkart nutarėme pasigaminti gana plačiai visiems žinomą patiekalą – saldžiąsias paprikas, įdarytas faršu. Tai gana lengvas patiekalas, kuris kuo puikiausiai tiks ne tik vakarienei, bet ir vaišinant svečius, o ir pats gaminimo procesas nėra itin varginantis ar reikalaujantis ypatingų pastangų. Taigi, pradėkime:

Ko mums reikės?
100 g. baltųjų ryžių
500 g. kiaulienos faršo
500 g. jautienos faršo
6 didelių saldžiųjų paprikų
3-4 vidutinių svogūnų
3-4 vidutinių pomidorų
2 vidutinių morkų
Prieskonių maltai mėsai
Aliejaus
1-2 stiklinių vandens
2-3 skiltelės česnakų
Druskos
Pipirų
Grietinės

Kad virdami ryžiai nesuliptų, nuplauname juos ir uždedame virti sūdytame vandenyje. Kol ryžiai verda, nusiplauname paprikas ir jas iškuopiame t. y. peiliuku nuo viršaus išpjauname kotelį su sėklų tumulu. Paprikos lieka tuščiavidurės, į jas kimšime įdarą.

Įdaro ruošimas:

Sumaišome kiaulienos ir jautienos faršą, taip pat į juos sudedame išvirusius pravėsusius ryžius, dedame pipirų, maltos mėsos prieskonių, atitinkamai druskos (galima įspausti keletą skiltelių česnakų, jeigu mėgstate, bet galite ir nedėti). Maišome rankomis, kol masė tampa vientisa.

Masė paruošta maišymui:

 

Įdaru prikemšame paprikas.  Jos turėtų atrodyti maždaug šitaip:



Tada ruošiame sultinį, kuriame troškinsis paprikos. Supjaustome svogūną ir pomidorus vidutiniškais gabaliukais, nuskustas morkas sutarkuojame ir puode, įpiltame šlakelio aliejaus, sudedame svogūnus ir pomidorus, morkas, įdedame šiek tiek druskos, pipirų ir šiek tiek pamaišome. Tada ant viršaus sudedame įdarytas paprikas. Kol puodas kaista, pilame vandenį maždaug tiek, kad paprikos būtų beveik apsemtos. Galima įmesti vieną kitą sultinio kubelį, kad sultinys taptų skanesnis. Troškiname apie 40-60 min., priklausomai nuo liepsnos ir troškinimosi tempo.

Vėliau paprikas galite patiekti su grietine ar kitokiu pasirinktu padažu, užliejant jas sultiniu su pomidorais, morkomis ir svogūnais.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą