2015 m. birželio 14 d., sekmadienis

Ryžių ir grybų užkandis. Ką galima pasigaminti iš grybų ir ryžių?




Sveiki,

Na, tikriausiai dažnai taip nutinka, kad šaldytuve užsilieka kokie nors pievagrybiai ar šiaip grybai ir nežinia, kur juos panaudoti, o kuistis ilgai virtuvėje ir išradinėti naują dviratį nelabai yra įkvėpimo. Ką tokiu atveju galima pasigaminti? Ir apskritai, ką galima pasigaminti prie ryžių? Šįkart siūlome labai paprastą grybų ir ryžių užkandį, kurį padarysite per 15-30 minučių.

Ko mums reikės?
200 g baltųjų ryžių
200-300 g. pievagrybių (arba kitokių grybų)
3 vidutinius svogūnus
Aliejaus arba sviesto
Pipirų (karčiųjų ir kvepiančiųjų)
Druskos

Išverdame ryžius sūdytame vandenyje. Dėl riebumo ir skonio galima įmesti griežinėlį sviesto – nuo to niekas nenukentės. Kad ryžiai išvirtų rupūs, siūlome juos pirma nuplauti po vandenius, kad pasišalintų krakmolas, o verdant nuolat pamaišyti ir prižiūrėti, kad nepervirtų. 

Kol ryžiai verdami, galima pasidaryti pagrindinį skanėstą. Pievagrybius supjaustome vidutiniais gabaliukais, tą patį padarome ir su svogūnais. Viską suberiame į keptuvę ir ten ant vidutiniškos ugnies kepiname, kol svogūnai ir pievagrybiai suminkštėja. Vietoj aliejaus drąsiai galite naudoti sviestą. Kepimo metu įdedame pagal skonį druskos, karčiųjų ir kvepiančiųjų pipirų. Vėlgi, galite dėti ir prieskonių, skirtų grybams – tikrai nepakenksite. 

Kai grybai su svogūnais jau paruošti, galite į lėkštę dėti ryžius, o viduryje formuoti duobutę ir ją prikrėsti grybų. Viskas labai paprasta. Žinoma, prie viso šito, galite pasigaminti ir grietinėlės padažą arba tiesiog naudoti kokį nors pirktinį, jau pagamintą – tai jūsų skonio reikalas. Greita, sotu ir nereikia daug produktų.

Skanaus!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą