Sveiki,
Na,
tikriausiai dažnai taip nutinka, kad šaldytuve užsilieka kokie nors pievagrybiai
ar šiaip grybai ir nežinia, kur juos panaudoti, o kuistis ilgai virtuvėje ir
išradinėti naują dviratį nelabai yra įkvėpimo. Ką tokiu atveju galima
pasigaminti? Ir apskritai, ką galima pasigaminti prie ryžių? Šįkart siūlome
labai paprastą grybų ir ryžių užkandį, kurį padarysite per 15-30 minučių.
Ko
mums reikės?
200 g baltųjų ryžių
200-300 g. pievagrybių (arba
kitokių grybų)
3 vidutinius svogūnus
Aliejaus arba sviesto
Pipirų (karčiųjų ir kvepiančiųjų)
Druskos
Išverdame
ryžius sūdytame vandenyje. Dėl riebumo ir skonio galima įmesti griežinėlį
sviesto – nuo to niekas nenukentės. Kad ryžiai išvirtų rupūs, siūlome juos
pirma nuplauti po vandenius, kad pasišalintų krakmolas, o verdant nuolat
pamaišyti ir prižiūrėti, kad nepervirtų.
Kol
ryžiai verdami, galima pasidaryti pagrindinį skanėstą. Pievagrybius supjaustome
vidutiniais gabaliukais, tą patį padarome ir su svogūnais. Viską suberiame į
keptuvę ir ten ant vidutiniškos ugnies kepiname, kol svogūnai ir pievagrybiai
suminkštėja. Vietoj aliejaus drąsiai galite naudoti sviestą. Kepimo metu
įdedame pagal skonį druskos, karčiųjų ir kvepiančiųjų pipirų. Vėlgi, galite
dėti ir prieskonių, skirtų grybams – tikrai nepakenksite.
Kai
grybai su svogūnais jau paruošti, galite į lėkštę dėti ryžius, o viduryje
formuoti duobutę ir ją prikrėsti grybų. Viskas labai paprasta. Žinoma, prie
viso šito, galite pasigaminti ir grietinėlės padažą arba tiesiog naudoti kokį
nors pirktinį, jau pagamintą – tai jūsų skonio reikalas. Greita, sotu ir
nereikia daug produktų.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą