Sveiki,
Šįkart iš mūsų virtuvės
siūlome pasigaminti labai mums, lietuviams, mėgstamą visų švenčių patiekalą –
mišrainę su ryžiais ir vištiena. Patiekalas mažiau nei pagaminamas lengvai, bet
užtat garantuoja didelį sotumą, o jeigu Jums dar patinka ir ryžiai – tai nėra
jokios abejonės, kad šis patiekalas tiks kasdieniam Jūsų stalui, nes ši
mišrainė puikiai laikosi šaldytuve netgi 2-3 dienas.
Ko
mums reikės vienam dideliam puodui ryžių ir vištienos mišrainei?
Didelių
3-4 rūkytų vištienos šlaunelių
2
stiklinės ryžių
1
skardinė konservuotų kukurūzų
2-3
vidutinius pomidorus
1-2
vidutinių raudonųjų paprikų
2-3
vidutinius agurkus
Majonezas
Druska
Pipirai
Gaminimo
procesas labai paprastas. Išvirti ryžius sūdytame vandenyje (prieš tai
rekomenduojama juos nuplauti, kad išsiskirtų krakmolas, tokiu būdu jie taps
rūpesni). Kol ryžiai išvirti vėsta, reiktų atskirti rūkytą vištieną nuo kaulų
ir ją susmulkinti vidutiniškais gabaliukais. Į bendrą puodą suberti smulkintą
vištieną, pravėsusius virtus ryžius, susmulkintus vidutiniškais gabaliukais
pomidorus, agurkus, paprikas. Suberti konservuotus nusunktus kukurūzus. Na, ir proceso
pabaigoje žiupsnelis druskos pagal skonį, truputį pipirų. Bene svarbiausias
šios mišrainės komponentas – majonezas. Negailėkite gero ir kokybiško majonezo,
kadangi nuo jo priklauso visos mišrainės masė ir skonis. Viską išmaišykite ir
galite ragauti.
Štai ir viskas!
P.
S. Visgi jau puodui einant į pabaigą, nutarėme, kad į mišrainę kitą kartą nedėsime
agurkų, nes jie kažkaip išbalansavo skonį, kurį teikė raudonosios daržovės ir
saldūs kukurūzai.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą