2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Kaip iškepti skumbrę? Keptos skubrės su citrinomis




Žuvis gana retas patiekalas ant lietuvio stalo, dažniausiai tiekiama per šventes, todėl mes siūlome šįkart pasilepinti kepta skumbre ir nebūtinai per šventes. Paruošti skumbrę labai lengva, kadangi tai gana pagal kainą priimtina kišenei žuvis ir ji praktiškai neturi žvynų, ašakų itin mažai, o išskrosti labai lengva, iškepta su citrusiniais vaisiais būna tiesiog dieviško skonio ir šiek tiek primena keptą karpį, tik šioji žuvis ne tokia riebi.

Ingredientai:

2 žalios skumbrės po 300-400 g.
2 citrina
1 mandarinas (arba apelsinas)
šviežių petražolių
druskos
aliejaus (2–3 valgomieji šaukštai)
juodųjų pipirų

Pirmiausia reikia paruošti skumbrę, ją gerai išvalyti, kepkite su nenupjautomis galvomis, bet prieš marinuojant, siūlome nusausinti rankšluosčių. Atskirame dubenėlyje sumaišykite aliejų, įspauskite vienos citrinos ir mandarino sultis, įberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų ir išmaišykite. Skumbrės šonus įpjaukite kas penkis centimetrus iš abiejų pusių, o po to ištepkite paruoštu marinatu žuvies vidų ir išorę. Į žuvies vidų įkiškite po keletą petražolių šakelių.



Štai šitaip atrodo paruošta skumbrė prieš kepimą.


Paruoškite skardą. Kepimo skardą išklokite folija arba kepimo popieriumi, tada supjaustytą griežinėliais citriną paklokite žuviai pagrindą. Ant citrinų dėkite skumbrę, apšlakstykite dar kartą marinatu. Citrinos griežinėliais po žuvimi neleis jai pridegti prie folijos ar popieriaus. Po to pašaukite žuvį į 190–200 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Po 15 minučių žuvytę galite ištraukti ir dar kartą nušlakstyti marinatu.

Iškeptą skumbrę galite valgyti vieną, su salotomis ar, kaip lietuviams įprasta, tiesiog virtomis ar gruzdintomis bulvytėmis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą