Žuvis gana retas
patiekalas ant lietuvio stalo, dažniausiai tiekiama per šventes, todėl mes
siūlome šįkart pasilepinti kepta skumbre ir nebūtinai per šventes. Paruošti
skumbrę labai lengva, kadangi tai gana pagal kainą priimtina kišenei žuvis ir
ji praktiškai neturi žvynų, ašakų itin mažai, o išskrosti labai lengva, iškepta
su citrusiniais vaisiais būna tiesiog dieviško skonio ir šiek tiek primena
keptą karpį, tik šioji žuvis ne tokia riebi.
Ingredientai:
2
žalios skumbrės po 300-400 g.
2
citrina
1
mandarinas (arba apelsinas)
šviežių
petražolių
druskos
aliejaus
(2–3 valgomieji šaukštai)
juodųjų
pipirų
Pirmiausia reikia
paruošti skumbrę, ją gerai išvalyti, kepkite su nenupjautomis galvomis, bet
prieš marinuojant, siūlome nusausinti rankšluosčių. Atskirame dubenėlyje
sumaišykite aliejų, įspauskite vienos citrinos ir mandarino sultis, įberkite
vieną arbatinį šaukštelį druskos, įberkite žiupsnelį juodųjų pipirų ir
išmaišykite. Skumbrės šonus įpjaukite kas penkis centimetrus iš abiejų pusių, o
po to ištepkite paruoštu marinatu žuvies vidų ir išorę. Į žuvies vidų įkiškite
po keletą petražolių šakelių.
Štai
šitaip atrodo paruošta skumbrė prieš kepimą.
Paruoškite skardą. Kepimo
skardą išklokite folija arba kepimo popieriumi, tada supjaustytą griežinėliais
citriną paklokite žuviai pagrindą. Ant citrinų dėkite skumbrę, apšlakstykite
dar kartą marinatu. Citrinos griežinėliais po žuvimi neleis jai pridegti prie
folijos ar popieriaus. Po to pašaukite žuvį į 190–200 C laipsnių įkaitintą
orkaitę ir kepkite apie 30 minučių. Po 15 minučių žuvytę galite ištraukti ir
dar kartą nušlakstyti marinatu.
Iškeptą skumbrę galite
valgyti vieną, su salotomis ar, kaip lietuviams įprasta, tiesiog virtomis ar
gruzdintomis bulvytėmis.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą