Siūlome Jums,
skaitytojai, pasigaminti mėsos kukulius aštriame daržovių padaže. Tai gana
sotus patiekalas, skirtas pagrindiniam vakaro patiekalui, todėl kuo puikiausiai
tiks taurė raudonojo sauso vyno taurė ir daugybė žvakių romantiškam vakarui. Ko
reikės šiam patiekalui?
Ingredientai
kukuliams:
1 kg kumpinio kiaulienos faršo
100 g kiaulienos maltų lašinių
pusantro šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
1 kiaušinis
prieskonių maltai mėsai
Ingredientai
padažui:
4 saldžiosios raudonosios paprikos
2 dideli pomidorai
7 skiltelės česnako
šaukštelis druskos
dvi šviežios aitriosios paprikos
200 g. grietinėlės (35 proc.
riebumo)
Pirmiausia ruošiame
mėsos kukulius. Į dubenį sudedame maltos kiaulienos kumpinę ir maltus
kiaulienos lašinius, kurie suteiks kukuliams minkštumo. Taip pat į dubenį
suberiame druską ir pagal skonį juodųjų pipirų bei prieskonius maltai mėsai. Įmušame
kiaušinį. Viską išmaišome, kol gauname vientisą masę. Iš masės formuojame
centimetro ar pusantro centimetro mėsos kukuliukus ir juos dedame į įkaitintą
aliejumi keptuvę ir ten kepame ant vidutiniškos liepsnos tol, kol pradės
skrusti. Iškeptus kukulius sudedame į puodą, kuriame vėliau bus troškinami padaže.
Kukuliai įkaitintoje keptuvėje.
Dabar ruošiame aštrųjį
padažą. Į smulkintuvei skirtą indą sudedame visus padažui skirtus ingredientus:
paprikas, česnaką, druską, pomidorus, aitriąsias paprikas, išskyrus grietinėlę,
kurią supilsime virimo metu. Su smulkintuve viską susmulkiname, kol masė tampa
vientisa.
Gautą padažą supilame
ant puode esančių kukulių ir užkaičiame 30 minučių troškintis ant vidutiniškos
ugnies. Po 10 minučių virimo, supilame grietinėlę.
Kukuliai troškinasi aštriame padaže.
Pagamintus mėsos
kukulius galite valgyti vienus, su daržovėmis ar virtomis bulvėmis.
Gero apetito!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą