2015 m. rugsėjo 8 d., antradienis

Raudonasis sausas vynas: "Malesan" - Cabernat Sauvignon, 2014 [Prancūzija]




Laba diena,

Šiandien mūsų virtuvė nori pasidalyti ir vyno atradimais. Su prancūziškai vynais elgiuosi itin atsargiai, kadangi tai tikra loterija ir ne visada pavyksta „užtaikyti“ gero vyno. Esu iš tų, kurie praktiškai žino, kurie iš gertų ir ragautų vynų patinka, bet visada renkasi vis kitą, nebent tingisi rinktis. Kažkaip vis norisi atrasti vis kitokį vyną, pajusti dar niekada nesuvoktą šio gėrimo filosofiją.

Paskutiniuoju metu mane lydėjo gana prasti arba tik vidutiniški raudonieji sausi vynai ir šįkart man draugas pasiūlė įsigyti prancūziška „Malesant“ su klasikine vynuoge Cabernet Sauvignon, 2014 laidos, o aš pavargęs nuo pasirinkimo, ėmiau ir sutikau, juolab, kad buvo visai neprasta nuolaida ir galimas daiktas, daugiau niekada šis vynas nepasipainios kelyje.

Visgi vynas buvo labai geras. Kažkaip nuo pat pirmo gurkšnio ir sodrios spalvos. Mėgstu gomurį apsemiančius poskonius. Daug vynų yra vandeningi, tačiau šis nei rūgštus, nei sutraukia liežuvį, priešingai – pripildo gana brandžiais, „pilnais“ poskoniais. Kvapas – daugiau brandžių vaisių, šiek tiek jaučiamas ir gėlių aromatas. Pirmieji gurkšniai buvo apšilimas ir vos vos visgi jaučiamas vandeningumas, tačiau vėliau ši abejonė išsisklaido ir galima mėgautis elegantiškais brandžiais skoniais, lengvu vyno garavimu per taurės briaunas. Tiesiog mėgavausi ir tiek.

Įvertinimas: 9/10

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą