2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Mėsos kukuliai aštriame daržovių padaže




Siūlome Jums, skaitytojai, pasigaminti mėsos kukulius aštriame daržovių padaže. Tai gana sotus patiekalas, skirtas pagrindiniam vakaro patiekalui, todėl kuo puikiausiai tiks taurė raudonojo sauso vyno taurė ir daugybė žvakių romantiškam vakarui. Ko reikės šiam patiekalui?

Ingredientai kukuliams:

1 kg kumpinio kiaulienos faršo
100 g kiaulienos maltų lašinių
pusantro šaukštelio druskos
juodųjų pipirų
1 kiaušinis
prieskonių maltai mėsai

Ingredientai padažui:

4 saldžiosios raudonosios paprikos
2 dideli pomidorai
7 skiltelės česnako
šaukštelis druskos
dvi šviežios aitriosios paprikos
200 g. grietinėlės (35 proc. riebumo)

Pirmiausia ruošiame mėsos kukulius. Į dubenį sudedame maltos kiaulienos kumpinę ir maltus kiaulienos lašinius, kurie suteiks kukuliams minkštumo. Taip pat į dubenį suberiame druską ir pagal skonį juodųjų pipirų bei prieskonius maltai mėsai. Įmušame kiaušinį. Viską išmaišome, kol gauname vientisą masę. Iš masės formuojame centimetro ar pusantro centimetro mėsos kukuliukus ir juos dedame į įkaitintą aliejumi keptuvę ir ten kepame ant vidutiniškos liepsnos tol, kol pradės skrusti. Iškeptus kukulius sudedame į puodą, kuriame vėliau bus troškinami padaže.


Kukuliai įkaitintoje keptuvėje.

Dabar ruošiame aštrųjį padažą. Į smulkintuvei skirtą indą sudedame visus padažui skirtus ingredientus: paprikas, česnaką, druską, pomidorus, aitriąsias paprikas, išskyrus grietinėlę, kurią supilsime virimo metu. Su smulkintuve viską susmulkiname, kol masė tampa vientisa. 

Gautą padažą supilame ant puode esančių kukulių ir užkaičiame 30 minučių troškintis ant vidutiniškos ugnies. Po 10 minučių virimo, supilame grietinėlę.


Kukuliai troškinasi aštriame padaže.

Pagamintus mėsos kukulius galite valgyti vienus, su daržovėmis ar virtomis bulvėmis.

Gero apetito!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą