2015 m. gruodžio 7 d., pirmadienis

Aštri viščiukų širdelių sriuba su daržovėmis




Šiandien Jums siūlome pasigaminti tiesiog sriubą. Kai kas į sriubą žvelgia visai ne kaip į valgį, o kai kurių nuomone, ji net nėra maistinga, lyg būtų vien mėsos ir daržovių nuoviras, tinkamas aperityvui prieš pagrindinį patiekalą, tačiau mes taip nemanome. Šiandien siūlome pasigaminti aštrią vištienos širdelių sriubą – žinome, kad kai kas negali valgyti būtent šių organų ir verčiau širdeles, kepenėles ir skilvelius nupirks savo šunims, nei patys dės tai į burną, tačiau labai klystate, jeigu manote, kad vištienos krūtinėlė yra sveikiau ir geriau nei širdies raumuo, ypač daug naudingų medžiagų turi kepenėlės.

Jeigu mėgstate aštrų maistą, ypač įvairias sriubas, norite kažko egzotiškesnio, bet esate ištikimas tradiciniams lietuviško stalo produktams, tai šis patiekalas kaip tik Jums!

Ingredientai 1 dideliam puodui:

400–500 g viščiukų širdelių
1 didelė bulvė
2 vidutiniškos morkos
2–3 vidutiniai svogūnai
1 vidutinė raudonoji saldžioji paprika
saujelė česnako
3–4 kubeliai vištienos sultinio
pomidorų pasta (pomidorų padažas)
saujelė smulkių makaronų
aštrių uoginių paprikų miltelių
pipirų
grietinės




Pirmiausia nuplauname viščiukų širdeles ir į didelį puodą suberiame ir užkaičiam vandeniu (maždaug iki pusės puodo) virti. Kol širdelės verda, nuskutame bulvę, morkas ir jas supjaustome vidutinio dydžio griežinėliais ir kubeliais. Patartina juos suberti į viralą, kai širdelės truputį paverda t. y., nuputoja jame esantys skysčiai. Švystelime menką saujelę smulkių makaronų lazdelių.

Kol verda pagrindinės daržovės su širdelėmis, nulupame svogūnus, juos susmulkiname, taip pat griežinėliais susmulkiname raudonąją papriką. Kiek luktelėję, suberiame ir juos į sriubą. Šiek tiek pavirę, įpilame ir pomidorų pastą – jo kiekis priklauso nuo Jūsų pačių, mums patinka kuo daugiau. Galite naudoti ir paprastą pomidorų padažą, tačiau būkite atidūs, nes kiek prastesni pomidorų padažai savyje turi daug obuolių tyrės ir kur kas mažesnę pomidorų koncentraciją. Jeigu naudosite tokį pomidorų padažą, tai sriuba bus saldoka, bet galit eksperimentuoti, galgi netgi tokia ir skanesnė? Žodžiu, supilame apie 200-300 g pomidorų padažo ar pastos, įmetame vištienos sultinio kubelius, jeigu reikia skystesnės sriubos, laikas šliūkštelit vieną kitą stiklinę vandens.

Dar šiek tiek pavirti. Orientuotis reiktų į bulvių ir morkų minkštėjimą, kai jie tampa minkšti, suspaudžiame česnako, šiek tiek juodųjų pipirų ir įberiame aštrių uoginės paprikos miltelių mažiau nei pusę arbatinio šaukštelio (po to ragaukite, jei aštrumas netinka, dėkite daugiau), o jų galima įsigyti kone visose prieskonių skyriuose. Išmaišykite sriubą, išjunkite viryklę ir galite sriubą skanauti, pagardinę ją šaukštu grietinės.

Sėkmės!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą