2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Naminis kebabas su vištiena lavaše: Kaip pagaminti kebabą namuose?




Sveiki,

Tikriausiai ne vienas esate sustoję kokioje nors užeigoje ir užsisakę kebabą lavaše ir pagalvojote, kad visai būtų puiku tokius pasigaminti namie. Mes pabandėme ir mums pavyko, todėl siūlome Jums savo pirmuosius naminius kebabus naminiame lavaše.

Lavašo paplotėliai (maždaug 7 paplotėliai po 28-30 cm.)

Miltai – 300 gr
Vanduo – 160 ml (naudoti užvirintą ir 4 min atvėsusį)
Druska – 0,5 šaukštelio.

Mėsos įdaras:

Pusė vidutiniško dydžio vištos ≈ 500 gr (galima naudoti ir atskiras dalis) ,
Įvairus prieskoniai pagal skonį (pipirai, druska, specialūs prieskoniai vištienai ir kebabams ir pan.)

Daržovių įdarui:

1 svogūnas,
1 paprika,
0,5 Pekino kopūsto,
2 vidutiniai pomidorai
truputį sviesto (arba aliejaus)

Sudėtingiausia kebabo gaminimo dalis tikriausiai yra naminio lavašo gaminimo procesas, bet ne toks sudėtingas, kad jo neįveiktų paprastas namų šeimininkas:

Į dubenį sukratome miltus, kuriuos geriausiai persijoti.

Užviriname vandenį ir jame ištirpiname druską. Kai vanduo užvirs, leisti 4 min. ataušti ir po truputį pilti į miltus. Pastoviai maišyti mikseriu. Įpylus visą vandenį galima pradėti tešlą minkyti rankomis. Tešlą įdėti į maišelį ir 30 min. leisti tešlai pastovėti. Ji taps glotni ir blizgi. Tešlą padalinkite į 7 dalis ir kiekvieną iškočiojame maždaug 1-2 mm storio blynus, kurių skersmuo būtų truputį didesnis nei keptuvės. Kepti keptuvėje be aliejaus. Svarbiausia, kad keptuvė yra vidutiniškai įkaitinta, nes jei bus per karšta – blynai sudegs.

Svarbus suminkštinimo procesas, kad lakštai taptų lankstūs: iškepusius lavašus sudedame ant lėkštės, tarp kurių dedame drėgnus rankšluosčius. Ir palaukti apie pusvalandį.

Darome įdarą:

Vištą išvirti, nuimti mėsą nuo kaulų, supjaustyti vidutiniškais gabaliukais ir apkepinti keptuvėje su sviestu ir įdėkite pagal skonį įvairių prieskonių. Supjaustyti paprikas, Pekino kopūstą, pomidorus ir svogūnus. 

Ant suminkštėjo lavašo sudėkite pjaustytas daržoves, vištos gabaliukus ir susukite blyną į pailgą lavašą, kaip ir pavaizduota fotografijoje. Kepkite keptuvėje iš abiejų pusių.





Valgykite su česnakiniu padažu, kurį galima lengvai pagaminti sumaišant grietinę su smulkintais česnakais ir žiupsneliu druskos.

Svarbus patarimas: suminkštėjusių lavašų neužlaikykite, kadangi antrą kartą sudrėkinti jie ima lūžinėti, nebent pasirūpinsite sandarumu ir laikysite šaldytuve, gal tada ir tiks naudoti kitam sykiui. Na, o mums kebabai pavyko išties puikūs, aišku, neapsieita be lūžinėjimo, bet tai mūsų pačių apmaudžios klaidos, kitą kartą kebabai išeitų kur kas grakštesnis.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą