2016 m. birželio 14 d., antradienis

Saldus pyragas "Skruzdėlynas": Kaip iškepti "Skruzdėlyną"?




Sveiki, smaližiai,

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų yra ragavęs smagurių ypač mėgstamą gardėsį pyragą „Skruzdėlynas“. „Skruzdėlyno“ paruošimo būdų yra pačių įvairiausių, šiandien mes siūlom vieną iš variantų – su pačių namuose gamintais skruzdėlyno trupiniams. Ingredientai vienam dideliam „Skruzdėlynui“:

TEŠLAI:
200 g. minkšto sviesto
2 kiaušiniai
2 valgomojo šauktų cukraus
160 ml pieno
600 g miltų
1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

KARAMELEI:
2 skardinės sutirštinto kondensuoto pieno
100 g sviesto

GLAJUI:
100 g. juodojo šokolado

1 Etapas.
Viskas daug paprasčiau negu atrodo. Pradedame ruošti tešlą. Įsukti sviestą puode su įkultais kiaušiniais bei cukrumi, kol masė tamps grumuliuota. Tada supilkite visą pieną ir išmaišykite. Atskirame inde sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir pamažu supilkite pieno ir sviesto masę. Turėtų išeiti nelimpanti prie rankų tešla, kurią lengvai galite minkyti.  Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite į plastikinį maišelį ar kepimo popierių ir įdėkite į šaldymo kamerą. Laikykite ten ją nuo 30 iki 60 minučių, kol tešla taps kieta.

2 Etapas.
Kol tešla šąla šaldiklyje, gaminame karamelę (galite ją pasigaminti ir anksčiau). Skardines su kondensuotu pienu įdėkite į gilų puodą su vandeniu ir virkite apsemtas apie 2 valandas ant silpnos ugnies. Per 2 valandas kondensuotas pienas viduje virs karamele. ĮSPĖJIMAS: jokiu būdu nenaudokite sutirštinto pieno gamininio, kadangi jis lieka skystas ir nevirsta karamele. 

3 Etapas.
Ištraukite sušalusią tešlą ir apie ketvirtadalį masės tolygiai sutarkuokite burokine tarka ant kepimo skardos. Tarkius paskleiskite tolygiai. Likusią tešlą vėl įdėkite į šaldiklį, o trupinius kepkite 180 +C temperatūra apie 20 min. Retkarčiais trupinius pavartykite, kad trupiniai kepdami nesuliptų, jeigu pradės lipti, nebijokite jų patrupinti, apsaugoję rankas pirštine. Ir taip iškepkite likusią tešlą, esančią šaldiklyje, kol visi tarkiai bus iškepti ir sudėti į dubenį.

4 Etapas.
Kai trupiniai jau paruošti, tada darome karamelę. Ant silpnos ugnies ištirpinkite sviestą, sukrėskite iš skardinių jau susidariusią karamelę ir kaitinkite 10-15 min., tačiau neužvirinkite. Kai nuimsime nuo ugnies, mikseriu arba šluotele suplakite, kad masė taptų šiek tiek puresnė. 

5 Etapas.
Ruošiame galutinė „Skruzdėlyno“ formą. Kepimo formos dugną ir kraštus padengiame maistinė plėvele, arba kaip darėme mes – folija. Į trupinių dubenį užpilkite šiltą karamelės ir sviesto masę ir tada išmaišykite. Paruoštą masę sukratykite į kepimo formą ir suslėkite prie dugno mentele, kad paviršius taptų tolygus. 



6 Etapas.
Ant garų vonelės ištirpinkite šokoladą ir iškarto supilkite ant suplotos masės. Šokoladas sukietės ir taps viršutiniu glaistu. Palikite pyragą aušti pernakt, kol viskas sustangrės.


 

Tai tiek šiam kartui! Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą