2017 m. rugpjūčio 10 d., ketvirtadienis

Grybienė: Kaip išvirti grybų sriubą?




Šįkart siūlome pasigaminti paprastą, bet skanią grybienę. Su kuo jums asocijuojasi „grybienė“? Vėl bulvės, morkos, mėsos gabalas ir grybai viename vandens puode? Ne, šioji grybienė iš mano močiutės virtuvės receptų, kurią prisiminiau iš vaikystės ir nusprendžiau iš naujo pasigaminti. Ir man pavyko!

Ko mums reikės, norint pamaitinti keturis žmones?

Ingredientai:
300–400 g. grybų (skaniausi, žinoma, baravykai!)
150–200 g. rūkytos mėsos
200 g grietinės
1.5 l pieno
1–2 svogūnų
1– 1,5 kg bulvių
Aliejaus
Pipirų
Druskos
Keletas šaukštų miltų

1 žingsnis: nuplaukite grybus ir juo išvirkite. Skaniausi grybai – baravykai, tačiau savo gamyboje naudojau voveraites. Prasčiausi šiam receptui, mano galva, pievagrybiai – jie ne itin tiks. Taigi supjaustome grybus vidutiniais gabaliukais, jeigu grybai maži, galite jų ir nepjaustyti, tiesiog išvirti per 20-30 min. druskingame vandenyje.

2 žingsnis: nuskuskite bulves ir supjaustė gabalais išvirkite druskingame vandenyje.

3 žingsnis: kol verda bulvės, keptuvėje suberkite kubeliais supjaustytą rūkytą mėsą spirgiams, jei reikia, panaudokite aliejaus, tada suberkite smulkintą svogūną ir pakepinkite, kol svogūnas suminkštės.

4 žingsnis: įpilkite į atskirą puodą pieno. Šiek tiek jo pasilikite ir užpilkite keptuvėje spirgius (kad juos apsemtų), įdėkite keletą šaukštų grietinės, pamaišykite, kad patirštėtų, įverkite šaukštą miltų, pipirus ir druską pagal skonį. Vėliau čia suverskite ir grybus.

5 žingsnis: keptuvės turinį suberkite į tuoj virsiantį pieno puodą – iš pradžių viskas atrodys gana skystai, tačiau dar pusę šaukšto miltų, truputį grietinės ir viską pakaitinti iki virimo. Sriuba patirštės ir ją bus galima jau pilstyti į lėkštes, prie kurių patieksite tiesiog virtas bulves – labai lietuviška, nieko ypatinga, bet labai skanu. Tokį maistą gali ruošti ir namų šeimininkės, ir tiesiog studentai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą