2016 m. rugpjūčio 6 d., šeštadienis

Jūrų ešerio kepsnys: kaip pagaminti jūrų ešerį?






Sveiki,

Tikriausiai visi girdėjote, kad valgyti žuvį yra labai sveika. Žuvis yra pagrindinis patiekalas žmonijos patiekalas ir ji maitina kas penktą žmonijos asmenį kasdien. Ypač Afrikos ir Azijos gyventojus. Visgi ant lietuvio stalo žuvis vis dar retas svečias ir tik retas, kuris į savo racioną įtraukia žuvį. Dažniausiai tik per šventes. Taigi, mes siūlome Jums pasigaminti jūrų ešerį ne tik per šventes, bet tiesiog savaitgaliui.

Ką reiktų žinoti apie jūrų ešerį? Tai gana stambi žuvis, mūsų parduotuvėse parduodama apie 1-1,5 kg svorio ir ji iš esmės skiriasi nuo mažųjų gėlavandenių ešerių tiek skoniu, tiek mėsa, tiek valymu. Jūrinį ešerį kur kas lengviau valyti, tik reiktų saugotis itin aštrių jo pelekų, kurias patartina nukarpyti žirklėmis. O šiaip tai žuvis šiek tiek primenanti savo skoniu lietuvių mėgstamą menkę, tačiau ši žuvis šiek tiek riebesnė ir, bent mums, skanesnė. Tai nėra itin ašakota žuvis, jos mėsoje esami tik stambūs kaulai, todėl tikrai „nesispjaudysite“ bandydami paragauti nors kąsnelio šios žuvies.

Siūlome Jums labai paprastą būdą, kaip iškepti jūrų ešerio kepsnį.

Ingredientai
Jūrų ešerys
Bulvės
Druska
Pipirai
Žuvies prieskoniai
Aliejaus

Nuvalytą jūrų ešerį supjaustykite 5-6 cm griežinėliais ir pamarinuokite su druska, pipirais ir žuvų prieskoniais. Bulves nuskuskite, supjaustykite kelių centimetrų griežinėliais, apšlakstykite aliejumi, įberkite truputį druskos, išmaišykite. 

Skardą išklokite folija, ją apšlakstykite aliejumi ir ištepkite kraštus. Vėliau išdėliokite žuvies gabaliukus ir bulves. Kepkite apie 40 minučių +180 C karštyje.

Vėliau jūrų ešerį patiekite su bulvėmis, prie jų tiktų dar ir gaivios lapinės salotos.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą