2016 m. rugpjūčio 19 d., penktadienis

Vištienos krūtinėlės kepsnys: Kaip iškepti sultingą ir minkštą vištienos krūtinėlę?




Tikriausiai daugelis susidūrė su nuomone, kad vištienos krūtinėlė yra ne koks patiekalas, nes ji kieta ir sausa, kad kąsniai stringa gerklėje. Taip yra tik dėl to, kad ne tinkamai krūtinėlė kepama, todėl šiandien mūsų virtuvė siūlo iškepti vištienos krūtinėlę minkštai ir sultingai. Taigi, ko mums reikės?

Ingredientai:

500 g. vištienos krūtinėlės filė
Kario
Druskos
Pipirų
Alyvuogių aliejaus

Vištienos filė gabaliukus nuplaukite, sudėkite į puodą ir apiberkite ir išmaišykite prieskoniais (druska, pipirai, karis). Kario siūlome negailėti, kadangi jis ypatingai tinka vištienai, kuriai suteikia švelnaus riešutinio aromato. Palaikykite marinuoti apie pusdienį.

Kepkite orkaitėje ant skardos. Skardą išklokite folija, paviršių sudrėkinkite aliejumi ir sudėliokite gabaliukus. Kepkite 160-180 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Svarbu neperkepti, nes kitokiu atveju krūtinėlė taps kieta ir sausa. Nepilnas kepimas suteikia mėsai sultingumo ir minkštumo. Nereikia bijoti, kad mėsa liks žalia, priešingai, mes dažniausiai perkepame bijodami žalios mėsos. Tikrinkite minkštumą smaigstydami šakute, o iškeptus kepsniukus patiekite su daržovėmis, o jeigu mėgstate aštrumą, galite ir aštriu čili padažu vištienai.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą