2018 m. liepos 10 d., antradienis

Vokiškas tamsus alus (Dark beer): Erdinger Dunkel



Besiblaškydami po alaus skyrių Lietuvos prekybos centre, jau seniai esame pastebėję, kiek daug įvairaus importinio alaus, kuris galbūt ir nėra populiarus, ir lietuviai jo nešluoja iš lentynų, tačiau nusprendėme visgi vieną kitą nusipirkti, padegustuoti ir pasidalyti nuomonėmis su jumis.
Šįkart vėl išsirinkome tamsų alų.

Tamsus alus: Erdinger Dunkel
Stiprumas: 5,3 proc.
Kilmės šalis: Vokietija

N: Įdomus kvapas, toks užburiantis. Skonis man pasirodė šiek tiek keistas, sakyčiau, būdingas tamsiajam alui: kartus, bet kartu atrodo lyg kažko trūksta... Gal trūksta saldumo? Gal sodrumo?
Įvertinimas: ●●●●●○○○○○

M: Man šio alaus kvapas primena Lietuvoje daug kieno pamėgto „Grindgerben“ alaus. Bet tik kvapas. Įspūdis, kad alus šiek tiek prėskas, tačiau beregint išryškėja kartūs ir sausoki poskoniai. Tiesą sakant, atrodo, kad stinga saldumo. Net nežinau, su kuo galėčiau palyginti, nes šiaip pas mus populiarūs visokie karamelizuoti ir su saldžiais poskoniais alus. Man asmeniškai žavesio ir elegancijos šis alus neturi ir jo nesirinkčiau nei prie „kašio“, nei nešdamasis į pikniką. Atvirai, net nusivyliau, bet bent kartą gyvenime paragavau.

Įvertinimas: ●●●○○○○○○○

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą