2016 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis

Vištienos sparneliai su cukinija: Kaip orkaitėje iškepti viščiukų sparnelius su daržovėmis?




Sveiki,

Šįkart norime pasidalyti netikėtai svečiuose pasigamintu paprastu patiekalu – vištienos sparneliai su cukinijomis, keptomis orkaitėje. Vėl grįžtame prie lietuviams be kiaulienos tikriausiai antru numeriu populiariausia mėsa – vištiena. O ją, kaip žinia, labai lengva paruošti, o ir laiko daug neatima. Taigi, ko gi mes laukiame?

Ingredientai:

1 kg vištienos šviežių sparnelių
2 vidutinio dydžio cukinijas
Pusę galvos česnakų
Druskos
Pipirų
Prieskonių vištienai
Aliejaus

Pirmiausia pamarinuojame sparnelius. Rekomenduojame nuplauti pirktus vištienos sparnelius, sudėti į dubenį, įberti pagal skonį šiek tiek pipirų, druskos, prieskonių vištienai (tinka ir karis), įspausti vieną-dvi česnako skilteles, keletas šaukštų aliejaus. Viską išmaišykite ir palikite keletą valandų marinuotis.

Antras žingsnis – cukinijos. Nuplaukite cukinijas ir supjaustykite maždaug dviejų centimetrų storio griežinėliais. Juos suberkite į dubenį, įberkite druskos – jos galite ir negailėti, nes sūrumas cukinijose nelabai jaučiasi, šiek tiek įberkite pipirų. Įspauskite pusę galvos česnakų skiltelių, keletas šaukštų aliejaus ir viską išmaišykite.

Trečias žingsnis – kepimas. Skardą išklokite folija, vėliau ją ištepkite aliejumi ir gražiai pirmiausia suguldykite sparnelius. Ant jų viršaus – cukinijos griežinėlius. Orkaitėje kepkite apie vieną valandą +180C karštyje. 

Po kepimo sparneliai bus minkšti ir švelnaus skonio. Cukinijos sultingos ir atsiduodančios maloniu česnaku.


Ką tik iš orkaitės ištraukti viščiukų sparneliai su cukinijomis.

Skanaus!

1 komentaras:

  1. Gera idėja dėl cukinijos - labai skanus garnyras turėtų gautis. Mūsų šeimyna tai dabar pasinešė ant grilio... Kadangi orai atšilo, tai kepimai vyksta beveik kiekvieną savaitgalį :) Praėjusį savaitgalį išbandėm šį sparnelių receptuką - https://www.iki.lt/receptai/imbieriniai-barbekiu-sparneliai - gavosi labai įdomus skonis, imbieras davė tokio šiek tiek aštrumo, bet nestirpiai juntamo. Manau, kad tokį receptą galima būtų bandyti ir kepant orkaitėje ir plius čia, manau, tiktų česnakas - peržiūrėjusi jūsų receptą taip pagalvojau :) Tuomet būtų, tikriausiai, jau stipresnis aštrumas, bet man visai skanu aštriau.

    AtsakytiPanaikinti