2015 m. rugpjūčio 18 d., antradienis

Naminė vištienos ir ryžių mišrainė su daržovėmis




Sveiki,

Šįkart iš mūsų virtuvės siūlome pasigaminti labai mums, lietuviams, mėgstamą visų švenčių patiekalą – mišrainę su ryžiais ir vištiena. Patiekalas mažiau nei pagaminamas lengvai, bet užtat garantuoja didelį sotumą, o jeigu Jums dar patinka ir ryžiai – tai nėra jokios abejonės, kad šis patiekalas tiks kasdieniam Jūsų stalui, nes ši mišrainė puikiai laikosi šaldytuve netgi 2-3 dienas.

Ko mums reikės vienam dideliam puodui ryžių ir vištienos mišrainei?

Didelių 3-4 rūkytų vištienos šlaunelių
2 stiklinės ryžių
1 skardinė konservuotų kukurūzų
2-3 vidutinius pomidorus
1-2 vidutinių raudonųjų paprikų
2-3 vidutinius agurkus
Majonezas
Druska
Pipirai

Gaminimo procesas labai paprastas. Išvirti ryžius sūdytame vandenyje (prieš tai rekomenduojama juos nuplauti, kad išsiskirtų krakmolas, tokiu būdu jie taps rūpesni). Kol ryžiai išvirti vėsta, reiktų atskirti rūkytą vištieną nuo kaulų ir ją susmulkinti vidutiniškais gabaliukais. Į bendrą puodą suberti smulkintą vištieną, pravėsusius virtus ryžius, susmulkintus vidutiniškais gabaliukais pomidorus, agurkus, paprikas. Suberti konservuotus nusunktus kukurūzus. Na, ir proceso pabaigoje žiupsnelis druskos pagal skonį, truputį pipirų. Bene svarbiausias šios mišrainės komponentas – majonezas. Negailėkite gero ir kokybiško majonezo, kadangi nuo jo priklauso visos mišrainės masė ir skonis. Viską išmaišykite ir galite ragauti.

Štai ir viskas!

P. S. Visgi jau puodui einant į pabaigą, nutarėme, kad į mišrainę kitą kartą nedėsime agurkų, nes jie kažkaip išbalansavo skonį, kurį teikė raudonosios daržovės ir saldūs kukurūzai.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą