2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Lašišos užtepėlė su prancūzišku batonu




Šįkart siūlome pasigaminti dar vieną skanią užtepėlė su rūkyta. Šis lengvai paruošiamas užkandis tiks prie jūsų ne tik kasdieninio stalo, bet ir svečiams pavaišinti, taip pat įvairioms išvykoms į gamtą.

Ingredientai

200 g.  rūkytos lašišos
125 g. sūrio „Filadelfija“
200 ml. grietinėlės (35 proc. riebumo)
pora šakelių krapų
žiupsnelis juodųjų pipirų


Visus šiuos produktus su prieskoniais sudedame į vieną elektrinės trintuvės indą ir sutriname iki vientisos masės. Siūlome būtent rūkytą lašišą, ji bus sūri ir gana aromatinga, todėl į užtepėlę papildomai druskos jau neberekomenduotume. Sūris „Filadelfija“, kuris primena pusiau varškės ir sūrio mišinį, suteiks įdomaus ir egzotiško skonio, o riebesnė grietinėlė suskystins ir kartu suteiks tepamos konsistencijos masės.

Užtepėlę itin rekomenduojame tepti ant suraikyto prancūziško batono. Prieš tepant siūlome batoną suraikyti ir palikti padžiūti, kad būtų itin traškūs užkandžiai. Taip pat užtepėlę galite naudoti ir ant įvairios duonos.

Gardaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą