2015 m. gruodžio 27 d., sekmadienis

Kaip iškepti keksus? Šokoladiniai keksiukai




Kartais visiems norisi tiesiog pasilepinti itin skaniais namie keptais konditeriniais gaminiais. Kartais tenka jų nunešti draugams arba tiesiog pavaišinti namiškius, todėl šįkart siūlome Jums ypatingą šokoladinių keksų receptą, nustelbiantį bet kokius keksiukus iš prekybos centrų. Taigi, ko gi mums reikės?

Ingredientai:

4 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
3 šaukšteliai miltų
125 g sviesto
125 juodojo šokolado (kepiniams)
gabaliukas sviesto (formai tepti)
cukraus pudra

Ruošiame „garų vonią“ tirpinti sviestui ir šokoladui. Į paprastą puodą įpilame apie 200 ml vandens ir užkaičiame. Kai užkais, ant puodo viršaus pastatome dubenėlį su susmulkintu juoduoju šokoladu ir sviestu. Maišome, kol šie produktai išsilydo ir tampa vientisa mase. Po to nuimame ir leidžiame pravėsti.


Ant "garų vonios" tirpstantis šokoladas su sviestu.

Atskirame inde įmušame 4 kiaušinius, suberiame cukrų ir plakikliu plakame tol, kol masė nepadidės tris kartus t. y. majonezo tirštumui prilygstanti masė, sunki ir puri. Kai gauname šią masę, suberiame miltus ir sumaišome, bet jau nebeplakame. Vėliau supilame šokolado ir sviesto masę ir ją išmaišome šaukštu arba lėtai plakikliu. 


Ištirpintą masę maišome su išplaktais kiaušiniais ir miltais.

6 molines formas ištepame sviestu, kad būsimi keksai neprikeptų, tada supilame gautą masę į formas. Rekomenduojame pilti ne pilnai, paliekant centimetrą laisvos vietos, kad keksiukai lengvai iškiltų kepuraitėmis. 


Masė supilstoma į keksams skirtus indelius.

Orkaitę įkaitiname iki 190 C ir pastatome keksiukus kepti apie 15–20 minučių. Ištraukus keksiukus laikome, kol pravės. Nenustebkite, jeigu ištraukus jie bus gražiai iškilę, o vėsdami įlinks į vidų – taip ir turi būti. Vėliau keksiukus išimkite iš formų ir skanaukite. Keksiukai turėtų būti neperkepę, saldūs, ryškaus šokolado skonio, viduje drėgnoki, netrupantys ir tiesiog tirpstantys burnoje.


Šokoladiniai keksiukai ką tik ištraukti iš orkaitės.

Patiekiant apibarstykite cukraus pudra. Skaniausi keksiukai būna dar šilti, patiekti su vaniliniais ledais.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą