2015 m. liepos 5 d., sekmadienis

Lazanija su savo gamybos makaronų lakštais. Kaip pagaminti lazaniją?




Tikriausiai retas, kuris nemėgsta lazanijos. Skanus, maistingas ir labai sotus patiekalas. Jo gaminimo procesas sudėtingesnis, bet tikriesiems virtuvės šefams, jokie iššūkiai nebaisūs, priešingai – kuo daugiau darbo, tuo įdomiau. Nutarėme draugus pavaišinti lazanija savo gamybos makaronų lakštais ir galite nesuabejoti, mums tikrai pavyko, todėl dalijamės savo sėkmės procesu su jumis!

Reikės:

Makaronų tešla:
2 kiaušiniai,
Miltai.
Mėsos įdarui:
1 kg mėsos faršo,
2 svogūnai
Prieskoniai pagal skonį.
Daržovių įdaras:
2 svogūnai,
2 pomidorai,
1 paprika.
250 gr. pomidorų tyrės,
250 gr. fermentinio sūrio,
Druska ir juodieji pipirai,
Sviesto formai ištepti.

Iš kiaušinių ir miltų pagaminti tešlą (miltų dėti tiek, kad tešla neliptų prie rankų).

Svogūnus supjaustyti mažais kubeliais ir apkepinti kartu su faršų. Įdėti prieskonių pagal savo skonį.

Svogūnus, pomidorus, paprikas supjaustyti 0,5 cm. kubeliais. Kai kurie lazaniją gamina su nekepintu faršu, bet didelė grėsmė, kad mėsa liks pusžalė, todėl šita gudrybė tikrai nepamaišys išlikti ramiems.


Mūsų lazanija - trijų sluoksnių. Iškepus, lakštai išliks stangrūs, o pjaustysis labai lengvai.



Kepimo forma ištepti sviestu. Tešlą iškočioti iki 2 mm storio ir pagal Jūsų kepimo formą išpjauti keturis lakštus. Vieną įdėti į sviestu išteptos formos dugną, įdėti trečdalį ir mėsos, ir daržovių įdaro – paskirstyti tolygiai. Įberti truputį druskos ir juodųjų pipirų, ir užberti trečdalį tarkuoto sūrio kiekio, šiek tiek apšlakstyti pomidorų tyre. Įdėti dar vieną lakštą makaronų, prispausti ir su peilio pagalba subadyti ir vėl dėti įdarus – proporcingai sluoksniuoti iki pabaigos. Kai dėsite paskutinį lakštą, jį reikės tik subadyti ir kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 1 valandą.


Iškeptos lazanijos gabalėlis.

Skanaus!

1 komentaras: