2015 m. liepos 15 d., trečiadienis

Naminė duonos gira: kaip pasigaminti girą namuose?




Sveiki,

Tikriausiai daugelis iš mūsų pagalvojo apie tokį desertą kaip naminę duonos girą. Šis gėrimas praėjusiais metais buvo mūsų namuose tikras hitas! Šaldytuve turėti giros „su rūgštele“ ir atsigaivinti karštą dieną – tikra palaima. Nutarėme pasidalyti savo receptu. Prisipažinsime, kaskartat gira išeina vis kitokia – tai saldesnė, tai rūgštesnė, tai su daugiau laipsnių, tai su mažiau, bet visada skaniai geriama.

Mums reikės:
  • 5 l. verdančio vandens
  • 0,5 kg. juodos duonos
  • 500 g. cukraus
  • saujos razinų
  • 14 g. sausų arba 42 g. šviežių mielių
Duoną supjaustykite 1 cm. storio riekelėmis ir padžiovinkite orkaitėje (180 °C apie 20 min.). Atvėsintą duoną užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 4 val. Perkoškite, duoną išmeskite, o į girą supilkite razinas, cukrų bei suberkite mieles (šviežias mieles galite ištrinti su cukrumi). Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite 6-12 val. šiltai, kad įrūgtų.

Susidariusias putas nugriebkite, supilstykite girą į butelius ir padėkite į šaldytuvą bent kelioms val. kad gerai atšaltų, o po to galite malšinti troškulį. Žinoma, jeigu jūsų šaldytuvas yra didelis, galite laikyti tame pačiame puode.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą