2015 m. liepos 5 d., sekmadienis

Kiaulienos sprandinės kepsnys su alumi




Sveiki,

Šįkart nutarėme pasigaminti netradicinį patiekalą – kepsnys alaus marinate. Iš pradžių ilgai abejojome, ar alaus kvapas mėsoje išliks ilgai, ar jis patiks visiems, tačiau nepabandę, nesužinosime. Kepėme kiaulienos sprandinę, kuri pavyko itin minkšta ir skani, kad net nesitikėjome, o alaus kvapas, kuris lyg pradžioje kėlė nepasitikėjimą, iškepus mėsą, po pirmųjų kąsnelių dingo kaip vanduo nuo žąsies. Siūlome ir Jums šį receptą: 

Reikės:
1 kg sprandinės gabalo
4 lauro lapai,
druska,
juodieji pipirai,
kepsnių prieskoniai,
500 ml tamsaus, ne mažiau 7 laipsnių stiprumo alaus.

Jei norite, kad kiaulienos sprandinė būtų itin minkšta, siūlome ją marinuoti tamsiajame aluje, kurio stiprumas turi būte ne mažesnis nei 7 laipsniai.


Savo sprandinės kepsniui mes pasirinkome "Švyturio" stipriausią alų.

Nuplaukite sprandinę ir įdėkite į marinavimo indą. Įberkite druskos, juodųjų pipirų, mėsos prieskonių, įdėkite lauro lapų ir įpilkite alaus. Neišsigąskite - iš pradžių mėsa gausiai suputos ir marinato indą rekomenduojame sandariai neuždaryti, kadangi alus gali veržtis per kraštus. Laikykite apie dvi valandas, bet galima ir ilgiau, jei jums patinka nuo mėsos skleidžiamas alaus kvapas.

Po to mėsą nusunkite ir paruoškite į kepimo skardą – nereikia nei aliejaus, nieko, mėsa savaime neprisvils ir įgaus gražią spalvą ir skonį. Sprandinę kepkite orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje apie 1-1,5 val., o vėliau galite patiekti raikytą griežiniais su bulvėmis, krienais arba su daržovėmis.

Skanaus. 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą