2018 m. rugpjūčio 11 d., šeštadienis

Britiškas alus (British Beer): Shepherd Neame and Co "Double stout" (Dark)



Du vaikinai toliau tęsia ilgus retesnio alaus degustavimo vakarus ir kol degina tvankus rugpjūčio oras, galima vakarais pasilepinti smarkiai atšaldytu alumi. Šįkart degustuojame britišką alų, kuris vienas geriausių pasaulyje, nes ten daugybę nepriklausomo alaus daryklų, siūlančių savo alaus produkciją. Kaip visada kiekvienas iš mūsų išsako savo pojūčius ir skiria balus. Štai kaip vertiname šįkart šį alų.

Tamsus alus: Shepherd Neame and Co „Double stout“
Stiprumas: 5.2 proc.
Kilmės šalis: Didžioji Britanija

N: „Labai kartus, turintis kavos poskonį, visiškai nesijaučia saldumas, tik kartumas. Manau, kad šis alus patiks tik absoliučiai tamsaus alaus mėgėjams. Kadangi aš pats labai tokį mėgstu, negaliu nesižavėti ir neparašyti aukščiausių savo simpatijų.“

Įvertinimas: ●●●●●●●●●●

M: „Pirmas įspūdis, kad alus labai tirštas ir labai juodas! Sodrus kvapas, primenantis kavos ir šokolado mišinį, bet paragavus – labai kartus! Man asmeniškai primena degėsius, nugrandytus nuo kokio pridegusio grilio ir iš jų padarytą alų, kadangi turi kartaus svilėsio poskonio. Be galo charakteringas, bet šio alaus prisigert tikrai neimčiau. Baisiai kartus! Sausas, aptraukiantis turtingais poskoniais visą gomurį, tad sakyčiau, kad alus absoliučiai gurmaniškas. Vieno butelio užtektų visam turtingam vakarui. Savotiškas atradimas.

Įvertinimas: ●●●●●●●●○○

P. S. Rekomenduojame straipsnį apie britišką alų. Spauskite ant pavadinimo "Tikras alus".

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą