2019 m. gegužės 2 d., ketvirtadienis

Kepta marinuota vištiesnos krūtinėlė su apelsinų ir slyvų padažu



Kartais tiesiog norisi kažko saldesnio, todėl tokiu atveju siūlome vištienos krūtinėlės kepsniukus su slyvų ir apelsinų padažu.

Ingredientai
Apie 1-2 kg. Vištienos krūtinėlės filė
Druska
Pipirai
Karis

Padažui:
150 g. džiovintų slyvų
5 vidutiniai apelsinai

Supjaustykite vištienos filė stambiais gabalais. Pirmiausia juos pamarinuokite druskos, pipirų ir kario padaže. Vėliau juos pašaukite į orkaitę +200C* ir kepkite iki vidutinio minkštumo. Paprastai užtenka 15-20 min. 

Kol kepa, galite pasidaryti padažą. Supjaustykite džiovintas slyvas razinos dydžio gabaliukais. Išspauskite apelsinų sultis. Po to pakaitinkite apie 5-10 minučių ant silpnos ugnies. Kuo labiau virs, tuo labiau padažas tirštės.

Išimkite vištieną ir patiekite jį su padažu prie ryžių arba bulvyčių.



Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą