2016 m. spalio 15 d., šeštadienis

Naminė pica su keptos vištienos gabaliukais ir daržovėmis: Kaip išsikepti picą namuose?



Sveiki,

Kas tik nėra pasvajojęs apie naminę picą? Visiška netiesa, kad picą kemša tik paaugliai, ją mėgsta visi. Taip, pica kaloringas maistas, bet juk bent kartą galima pabandyti išsikepti! Pabandėme ir mes, tik, žinome, namuose visko ant picos krovėme daugiau, kad tik nebūtų taip taupiai mažai, kaip kartais būna mūsų picerijose. Taigi, ko gi mums reikės viena vidutinei picai?

Ingredientai:
150 gramų vištienos gabaliukų
1 paprikos
1 svogūno
Saujelę marinuotų svogūnėlių
Šaukštas marinuotų aitriųjų pipirų
Druskos
100 gramų fermentinio sūrio
Keli šaukštai pomidorų padažo

Pagrindui tiks mielinė pirkta tešla, tačiau ją galite pasidaryti ir namuose. Ją iškočiokite ir apipjaustykite, kad tilptų apskritimu ant plokščios skardos, išklotos folija arba kepimo popieriumi. Picos paviršių ištepkite pomidorų padažu, vėliau užbarstykite storai tarkuotu fermentiniu sūriu, supjaustytą papriką ir svogūną griežinėliais, užberkite marinuotų svogūnėlių, smulkintų marinuotų aitriųjų pipirų ir vištienos gabaliukus. Siūlome vištienos gabaliukus uždėti jau šiek tiek pakepintus su prieskoniais keptuvėje, kadangi pagrindas netruks iškepti, o mėsai laiko pritrūktų. Picą kepkite apie 15 minučių vidutinėje temperatūroje (160-180C), nuolat patikrinkite, nes padas greitai kepa. Na, o po to galite ragauti su įvairiais padažais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą