2016 m. birželio 24 d., penktadienis

Šaltiena su vištiena (Vištiena drebučiuose): Kaip pagaminti šaltieną?




Šįkart siūlome pasigaminti šaltieną su vištieną, kitaip dar galima šį patiekalą pavadinti tiesiog vištiena drebučiuose. Tai gana lengvai pagaminamas patiekalas, kuris ir sotus, ir skanus tik turintis vieną ydą – jo negalite skanauti iškart, kadangi jis reikalauja ilgoko proceso, kol visas patiekalas sutings ir bus tinkamas valgymui. Taigi, ko gi mums reikės?

Ingredientai:

1 kg vištienos filė
Maistinė želatina 4 l vandens
Vidutinis indelis konservuotų žirnelių
2 vidutinės morkos
4 kiaušiniai
Druska
Pipirai
2 kubeliai vištienos sultinio

Pirmiausia susmulkinkite vištienos krūtinėlę vidutiniais gabaliukais ir ją išvirkite 4 litruose vandens. Truputį mėsą galite pervirti, kad ji taptų šiek tiek minkštesnė. Atskirai išvirkite kiaušinius ir morkas. Išvirtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite apie pusės centimetro griežinėliais. Mokas nulupkite ir supjaustykite panašaus storio kaip kiaušinį griežinėliais. 

Kai vištiena jau bus beveik išvirusi, suberkite pagal skonį druską, pipirus, vištienos kubelius bei želatiną ir maišykite, kol viskas ištirps. Į jūsų pasirinktas formas (dubenėlius, keksams skirtuose kepimo formelėse ir t. t.) dėsime į jų dugnus paruoštus ingredientus: centre padėkite kiaušinio griežinėlį, 2-3 griežinėlius morkų, pusantro šaukštelio žirnelių ir užpilkite vištienos viralu. Stenkitės, kad į kiekvieną formelę patektų tolygiai vištienos gabaliukų ir skysčio. 

 Į jums patinkančias formas supilstome viralą.



Kai išpilstysite, laukite, kol masė sustings. Vėsioje kambario temperatūroje masė sustingsta greičiau, o tuo labiau šaldytuve. Kitą dieną jau tikrai galėsite skanauti vištieną drebučiuose. O kad viskas atrodytų dar gražiau, atvožkite sustingusią šaltieną apversdami formas, viršuje turėtų matytis gana estetiškas patiekalo vaizdas. Toks, koks pavaizduotas mūsų fotografijoje.

Skanaus!

2016 m. birželio 19 d., sekmadienis

Raudonasis sausas vynas "Little Billabong", Australija




Australiški vynai mane dažnai nustebina, tik labai retai jų ragauju. Bene pati populiariausia jų vynuogių rūšis yra Shiraz, kuri itin specifinė ir kitokia vyndarystėje. Ten, kur yra ši vynuogė, vynas bus švelnus, minkštas, įdomus. Australų vynas „Little Billabong“ yra vienas iš tokių, kuris yra maloniai minkštas, tačiau ne vandeningas. Rodos, lyg truputį į jį būtų įpilta aliejaus, todėl poskoniai gomuryje išsilygina kitaip nei kitokių vynuogių vynai.

Smagus ir jaunatviškas gėlių ir vaisių kvapas, o poskonis malonus, jaučiamos įvairios uogų natos, o dar ilgėliau po gurkšnio išryškėja mėtų poskonis, kas apskritai būdinga šios vynuogės australų vynams. Net neabejoju, kad tas, kas mėgsta sausą vyną, šis taip pat atras savo mėgėjus, nes vynas, lyginant su Europos pietų šalių produkcija, kol kas, bent man, analogų neturi. Rekomenduoju.

Įvertinimas: 8.5/10

Raudonasis sausas vynas "Montepulciano d'Abruzzo" 2013, Italija




Dar vienas pasiūlymas iš raudonųjų sausų vynų mūsų prekybos centruose yra itališkas vynas „Montepulciano d‘Abruzzo“, kurių pasiūlos yra ištisa linija, tačiau šįkart noriu aptarti ir įspūdžiais pasidalyti būtent apie 2013 metų laidą, kurios etiketę matote fotografijoje.

Iš esmės tai visai geras vynas, bet gal ne pats geriausias. Jeigu mėgstate itin sodrius ir sunkius poskonius, šis vynas nelabai tiks, tačiau jeigu mėgstate vidutinio ar mažiau „sunkumo“ vynus, manau, šis Jums tiks ir patiks. Vynas pasižymi švelnumu, vos vos juntamu vandeningumu, bet ne tokiu, kurį galėtumėt pavadinti „praskiestu“, jis pakankamai turiningas poskoniais. Juntami juodųjų vaisių poskoniai – gervuogės, truputis juodųjų serbentų. Kvapas taip pat pilnas gėlių ir vaisių aromato. Pradžioje, prie užkandžio vos vos maloniai ir lengvai rūgštokas, vėliau skonis išsiskaido į subtilias juodųjų vaisių natas. Iš esmės tai brandus vynas, bet ne iš pačių brandžiausių filosofine prasme. Jame nepaklysite ir nereikės ilgai spėlioti, ką jaučiate jį gurkšnodami. Priešingai – tai lengvoko požiūrio vynas, tačiau neprastas. Man iš esmės patiko, bet gal kiek ne mano charakterio.

Įvertinimas: 7.5/10